UITAGENDA

2510-20

Altvioliste Esra Pehlivanli in St. Vituskerk, Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur |
Entree: €17,50 Jongeren tot 20 jaar 9 €

Esra Pehlivanli is internationaal een veel gevraagde altvioliste die onder andere samen met de planfluitist Matthijs Koene onderdeel uitmaakt van het muziekgezelschap Black Pencil. Pehlivanli’s repertoire gaat van barok tot hedendaagse muziek. Ze is een pleitbezorger van hedendaagse muziek en er zijn meer dan 100 stukken voor haar geschreven door bekende componisten zoals Ivo Petric, Roderik De Man, Klaas De Vries, Guus Janssen, Martijn Padding, Klas Torstensson. Ze zal een gevarieerd solo programma brengen met enerzijds zeer energieke muziek en anderzijds ook meer ingetogen atmosferische stukken uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

 

Foto: Marco Borggreve.


Opgave:

Meer informatie en reserveren via website www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl


2510-20

Vocalgroup Tous les Oiseaux d'Europe o.l.v. Hans Kaldeway in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Vocalgroup Tous les Oiseaux d'Europe zingt o.l.v. Hans Kaldeway eigenzinnige versies van popnummers. Ze verrassen het publiek met vocale versies van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Opgave: AFGELAST IN VERBAND MET CORONA
Website: http://


3110-20

“Mens Erger Je Niet” met Thijs Meester en Tseard Nauta @ Nicolaaskerk in Koarnjum - Extra voorstelling.

Tijdstip: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Entree: € 17,50 inclusief koffie, thee en .......... lekkere nootjes!
Herkent u dat? Die irritante automobilist vlak voor je in het verkeer die ook nog geen richting aangeeft, uw vleeswaren, verpakt in dat plastic zakje dat maar niet open te krijgen is, de schaar die je niet terug kunt vinden of de bus die twee minuten te laat is en je bent al verlaat voor die belangrijke afspraak…

Thijs Meester is acteur, zanger, bekend van de vele rollen in succesvolle producties zoals Elk Sinus, Kening Hert, De Wilde Boerinne en Het Kollumer Oproer. Ook is hij de winnaar van de Europese tv prijs “Circom”.

Deze veelzijdige acteur heeft zijn kleine en grote ergernissen tot thema gemaakt in zijn nieuwe soloprogramma “Mens Erger Je Niet”.

Herkenbaar, grensoverschrijdend en zonder schroom taboes doorbrekend voert deze eigenzinnige en toch sympathieke Fries u door een voorstelling vol prachtige liedjes en amusante, zelfs pittige verhalen.

Deze cabareteske onemanshow is zowel in het Fries als in het Nederlands. Piter Wilkes, Marcel Smit en Sander Stienstra schreven een prachtig nieuw repertoire voor deze voorstelling.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door instrumentalist en componist Tseard Nauta. Hij is o.a. bekend van zijn eigen solovoorstellingen, maar ook van zijn samenwerking met o.a. Inez Timmer. Ook speelt hij o.a. in de groepen Di Gojem en Patty’s Day Off.

Initiatiefnemer en gastheer Bob de Boer heet u, mede namens de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum (SAFT), van harte welkom op dit bijzondere concert in de fraaie Nicolaaskerk in Koarnjum.Opgave: Alleen toegang na reserveren via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel.nr. 06-54763154

Annuleren is mogelijk, dan wel drie dagen van te voren, anders worden de entreekosten alsnog verrekend.

Website: http://


0111-20

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


0211-20

'Allerzielen' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 19.30 uur
Entree: Gratis
'Allerzielen' in de Dorpskerk Huizum
een uur van gedenken met kaarslicht, stilte, poëzie en muziek
maandag 2 november 2020, 19.30 uur (kerk open om 19.00 uur)


De Dorpskerk Huizum besteedt dit jaar opnieuw aandacht aan 'Allerzielen' en zet daarmee een eeuwenoude waardevolle traditie voort. We nodigen u graag uit voor een ingetogen uur waarin we de geliefden die ons zijn ontvallen gedenken en herdenken.
Samen willen we een uur van verbondenheid creëren waarin ruimte is voor het branden van een kaars, voor momenten van stilte, poëzie en muziek van viola da gamba en blokfluit.
U bent van harte welkom vanaf een half uur vóór aanvang.
De toegang is gratis.
In verband met de coronamaatregelen is het aantal zitplaatsen beperkt tot 30.
Daarom graag, indien mogelijk, u van tevoren aanmelden via e-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


0711-20

GEANNULEERD: Alexander Broussard speelt Billy Joel

Tijdstip: Matinee 15 uur en avond 20 uur
Entree: 10 euro

I.v.m. Corona wordt dit concert uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip.

 

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Pianos, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast. 


Opgave:

Kaarten kun je reserveren via reserverenpcgaastferwoude@gmail.com


Website: http://


0911-20

Workshops gitaar in Doarpstsjerke Rottevalle

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 3 avonden, 55 euro

Maak kennis met de gitaar. Leer in 3 avonden mooie nummers, akkoorden, begeleiden, De Blues! 

Nog nooit een instrument bespeeld en altijd al eens willen proberen? Geef je dan nu op voor deze drie avonden: 19 en 26 oktober en 2 november.


Opgave:

Meer informatie en reserveren:

Anno van der Werf

annovanderwerf@hotmail.com

06-21665040


Website: http://


1411-20

"Marcel Kapteijn & Boelo Klat" : CD presentatie ‘Magnolia’ @ Nicolaaskerk Koarnjum

Tijdstip: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Entree: € 17,50
Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar muzikaal in 2018 gevonden in een gebalanceerd muziekprogramma waarin solo- en duocomposities een grote rol speelden.

Deze avond brengt het duo Kapteijn en Klat een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues, o.a. van het nieuwste album van beide heren met de titel “Magnolia” en van Marcel’s solo cd "The Man I Am".

Zanger Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met de band Ten Sharp (met o.a. Niels Hermes): de prachtige single “You” uit 1991 werd een regelrechte wereldhit. Het is nog altijd wereldwijd te horen op de radio. In deze band speelden destijds ook Hubert Heeringa en Jelle Sieswerda.

Tegenwoordig maakt hij furore met zijn nieuwe band Marcel Kapteijn & the Raindogs. Zijn solo CD “the Man I Am” werd lovend ontvangen.

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de cd “Lost in Berlin” uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud.

De pers schrijft over hem:
Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

In het voorjaar van 2021 komt de 6e CD van Klatwerk3 uit, in januari en februari van dat jaar starten de opnames daarvoor in Akkrum.

Initiatiefnemer en gastheer Bob de Boer heet u, mede namens de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum (SAFT), van harte welkom op dit bijzondere concert in de fraaie Nicolaaskerk in Koarnjum.


Opgave: Alleen toegang na reserveren via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel.nr. 06-54763154

Annuleren is mogelijk, dan wel drie dagen van te voren, anders worden de entreekosten alsnog verrekend.

Website: http://


1511-20

Inez Timmer & Thys Meester in kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 12,50
"Midden yn 't hert"; In pikswarte Frysktalige muzikale komeedzje mei in demokratysk ein

Opgave: Reserveren vooraf is niet noodzakelijk, maar wilt u zeker zijn van een (mooi) plaatsje tijdens dit optreden wel aan te raden via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


1511-20

50 jarig bestaan Alde Fryske Tsjerken. Kerkje Schurega

programma moet nog ingevild worden

Website: http://

2011-20

Concert van het strijkkwartet 'Regina Forte' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage
Concert van het Friese strijkkwartet 'Regina Forte',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 20 november 2020, 17.00 uur.

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Het kwartet bestaat uit de Friese strijkers Anna Molleman (viool), Ina Andela (viool), Inge van der Hoeven (altviool) en Andrea Meijer (cello).
Zij kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten, toevallig zijn ze alle vier ook werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres , veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Regina Forte is de uitdaging aangegaan en beleeft veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootste effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.
Inmiddels hebben ze o.a. concerten verzorgd op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en waren ze te zien en te horen bij Noardewyn, het Frysk Sjongersgala en Podium On tour.
Zij hebben masterclasses gevolgd bij ondermeer Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet, het Dudok kwartet en het Bennewitz quartet.
Het repertoire bestaat uit kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Folkertsma, allemaal pareltjes, heerlijk om te spelen.

In verband met de coronamaatregelen kunnen de (gratis) toegangskaarten alleen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.com . Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.
De zitplaatsen zijn zo ingedeeld dat er altijd 1,5 meter afstand is tussen bezoekers die niet tot één huishouding behoren. Daardoor is het aantal zitplaatsen beperkt tot maximaal 30.
Reserveer dus op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
Opgave: In verband met de coronamaatregelen kunnen de (gratis) toegangskaarten alleen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.reginaforte.nl .


2211-20

Concert Wytske Holtrop (cello) en Caspar Vos (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Wytske Holtrop uit Gersloot speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. In 2018 behaalde zij haar master cum laude aan het Conservatorium in Genève. Caspar Vos behaalde aan het Amsterdams Conservatorium zijn masterdiploma cum laude in 2014. Ze treden regelmatig samen op. In Rottevalle spelen ze o.a. de Sonate opus 38 in e klein van J. Brahms en de Sonate pour violoncelle et piano FP 143 van F. Poulenc.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.comOpgave: AFGELAST IN VERBAND MET CORONA
Website: http://


2211-20

Twee gratis concerten van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: Aanvang eerste concert 14.00 uur en tweede om 16.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in de Terbantster Tsjerke!


Opgave:

Vooraf reserveren: 06-53707036 of via de mail: j.k.dejong@planet.nl

A.u.b. aangeven voor welk tijdstip u reserveert.


Website: http://www.marcelsmit.frl


2911-20

Ere Lievonen, soloprogramma voor klavecimbel in Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur
Entree: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 €

Ere Lievonen is een veelzijdige Fins-Nederlandse musicus die een zeer grote staat van dienst heeft onder andere op het gebied van hedendaagse klavecimbelmuziek. Daarom hebben we hem uitgenodigd. Hij is ook actief als componist en bespeelt de piano, fortepiano en het orgel en is thuis zowel in de barokmuziek als het moderne repertoire.

Op ons verzoek heeft hij een soloprogramma samengesteld voor klavecimbel onder de titel Common Passions.

Foto: Sharis Coppens.


Opgave:

Meer informatie en reserveren via www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl


2911-20

Beethoven vs Beethoven in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 29 nov. in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

Beethoven vs Beethoven

Beethoven is de populairste componist aller tijden. Maar zijn leven was één grote worsteling. Hoe heeft hij zulke meesterwerken kunnen maken?

Klaas Hofstra en Regina Albrink komen ter gelegenheid van het Beethovenjaar 2020 met een tweede voorstelling, gebaseerd op de brieven die Beethoven stuurde aan zijn neef (of zoon?) Karl en aan de 'onsterfelijke geliefde'. Vijf jaar heeft Beethoven met zijn schoonzuster geprocedeerd over de voogdij over Karl. Toen hij die uiteindelijk kreeg, bleek dat Karl andere ideeën over het leven had dan oom Ludwig.

Klaas Hofstra speelt een componist die door zijn doofheid opgesloten zit in zichzelf. Die door zijn dwangmatigheid mensen van zich vervreemdt, zelfs tegen zich in het harnas jaagt, terwijl hij juist hartstochtelijk zoekt naar genegenheid en liefde. Een genie dat zichzelf in veel opzichten in de weg staat. Eenzaam - met al zijn succes.

De toneelscènes worden afgewisseld met Beethovens prachtige muziek. Muziek als troost, en als verklanking van zijn strijd. U hoort delen uit Pathétique Mondscheinsonate opus 109 Appassionata Für Elise.

Klaas Hofstra trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen. In Nederland is hij vooral bekend als de arts Dick van Lennep in de tv-serie Medisch Centrum West en als de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.


Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië.Zo trad ze op in de serie 'JongeNederlanders' en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt.

Traditiegetrouw geeft ze elk jaar een Kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Van haar cd’s noemen we de veelgeprezen 'The Best of Gottschalk', 'Liszt The Legend', 'The Many Colors of Chopin', 'Beethoven 5 sonatas' en de recente 'Dreams'. Regina Albrink is Steinway Artist.


Entree: €12,50 voor volwassenen en kinderen tot 16 jr.gratis

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792


Opgave: Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur voor aanvang van het concert ) via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792
Website: http://www.groatekerk.nl


1112-20

Kerstconcert kerkje Schurega met Roon Staal en gemengd koor Zang en Vriendschap

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee


Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


1312-20

WORDT UITGESTELD; Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Blessum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Blessum!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1312-20

Concert van de muziekgroep 'Friersk' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Concert van Chris Kalsbeek en de muziekgroep 'Friersk',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 13 december 2020 om 15.00 uur.

Gjin Frysk, gjin Iersk mar Friersk.
Priuw de sfear fan Ierske kusten en Fryske greiden. 'Friersk' hjit de groep fan Chris Kalsbeek. Se bringe Fryske poëzij en Ierske melodijen by elkoar en meitsje dêr op orizjinele wize in bysûnder muzikaal gehiel fan. Beart Oosterhaven skriuwt op www.ensafh.nl : 'Mei syn tredde solo-cd, Friersk, hat sjonger/multy-ynstrumintalist Chris Kalsbeek ien fan ’e moaiste albums út ’e skiednis fan ’e Fryske folkmuziek ôflevere!'

'Friersk'. Een groep ervaren muzikanten met een nieuwe en verrassende sound. En een nieuw programma. Ontdek de charme van robuuste zang die ondersteund worden door hobo, bas en Keltische harp. Voeg daaraan de ritmische ondersteuning toe van het slagwerk in combinatie met bijzondere Friese en poëtische teksten. Tijdens de concerten wordt het publiek meegenomen in het enthousiasme en muzikale hartstocht van deze ras muzikanten. In hun nieuw programma worden een aantal bekende Top 2000 nummers vakkundig bewerkt tot Ierse traditionals. Sinds kort maakt Rutger Dijkstra ook deel uit van de band. Hij ontbreekt op de foto.
'Friersk' bestaat uit:
Chris Kalsbeek: zang, gitaren, bouzouki en Keltische harp,
Geert Veldstra: hobo, mondharmonica, knopharmonica en zang,
Germ Dikland: slagwerk, (bas)gitaar en zang,
Rutger Dijkstra: bas, gitaren, viool en zang.

De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Friersk .
De zitplaatsen zijn zo ingedeeld dat er altijd 1,5 meter afstand is tussen bezoekers die niet tot één huishouding behoren. Daardoor is het aantal zitplaatsen beperkt tot maximaal 30.
Reserveer dus op tijd!


Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Opgave: In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Friersk .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.chriskalsbeek.com


1701-21

Concert duo PUUR: Petra van den Dolder (fluitiste) en Annegreet Rouw (harpiste) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw vormen samen duo PUUR. Ze zijn allebei afgestudeerd aan het conservatorium van Enschede. Daar is hun samenwerking - in 2006 - begonnen. Ze zijn een enthousiast, dynamisch en professioneel fluit-harpduo.
Waarom heten ze duo PUUR? Duo PUUR is een naam die bij hen past. Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook hun opdrachtgevers en luisteraars. Ze zijn PUUR in hun toelichtingen, in hun benaderingen naar opdrachtgevers en luisteraars, maar bovenal zijn ze PUUR zoals ze zelf zijn!

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


2401-21

Folkband FLING in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 10,00 p.p.
Fling speelt op een briljante manier Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities van Fling de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

Na jaren van theatertournee's speelt Fling nu een nieuw intiem programma. Opmaat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterke duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en dat levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toon aangevende zangeressen in het genre. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te bewonderen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler internationaal befaamd als bouwer van het instrument. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Low Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles levert een buitengewoon aantrekkelijk programma op, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën afgewisseld met sterke verhalen en ontroerende ballades
.


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk. Gewoon binnenlopen kan ook, maar wilt u zeker zijn van een mooi plaatsje wel aanbevolen via het contactformulier op de website www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


1402-21

Musicus James Oesi in St. Vituskerk Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur
Entree: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 €

Drie bekende festivals, het Grachtenfestival Amsterdam, Gaudeamus Muziekweek  Utrecht en November Music Den Bosch organiseren samen de ‘Nieuwe Noten Competitie’. Jonge componisten worden uitgenodigd om stukken in te sturen voor een uitverkoren musicus. In 2019 was dit de musicus James Oesi. Hij is dan degene die uit de inzendingen vier stukken kiest. Zij worden vervolgens op de festivals uitgevoerd. Deze vier stukken vormen de basis van het programma dat James zal verzorgen, dit maal in het kerkje in Feinsum/Finkum. Zij zullen worden afgewisseld met Etudes voor Contrabas van Sofia Gubaidulina. 

 

Foto: S. Xanthoulis.


Opgave:

Meer informatie en reserveren via www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl


1402-21

Valentijnsconcert Strijkkwartet Regina Forte in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10,- (inclusief koffie/thee)
Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Als oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen ze elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn ze collega's van elkaar: ze zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als een van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Zij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities. De celliste van dit strijkkwartet, Andrea Meijer, komt uit Rottevalle.

Inlichtingen/reservaringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


2103-21

Konstantyn Napolov, slagwerk virtuoos in Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur
Entree: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 €

N.B. Het programma kan nog enigszins gewijzigd worden in verband met het al of niet gereedkomen van enkele gloednieuwe composities. Zodra er meer bekend is zal het programma worden aangepast.

Konstantyn Napolov is een jonge musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij is cum laude afgestudeerd op slagwerk bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Met zijn slagwerk-trio ‘Davai Perkusion’ won Konstantyn de 1e prijs tijdens het Grachtenfestival-concours van 2013 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De groep behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziekconcours Almere, IPC Luxembourg en won de eerste prijs op het ‘Oh, Oh Intro’-popfestival Den Haag, etc. Napolov ontving zelf vele onderscheidingen.  

 

Foto: Frank Auperlé


Opgave:

Meer informatie en reserveren: 

www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl