UITAGENDA

2801-21

Epo van Douma Lezing door Fokke Obbema in de Dorpskerk Huizum (AFGELAST)

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 6,00

Donderdag 28 januari a.s., om 20.00 uur, verzorgt Fokke Obbema de jaarlijkse 'Epo van Douma Lezing' in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.
De titel van de lezing luidt 'De zin van het leven'.

Fokke Obbema leek na een hartstilstand even dood. Na zijn herstel ging hij op zoek naar de zin van het leven. Wat is belangrijker: zelfontplooiing en eigen carrière of verbinding met de ander? Over dat type vragen gaat het. Deze zoektocht leidde tot wat Mathijs van Nieuwkerk ‘de beste interviewserie van 2018’ noemde. Iedere Volkskrantlezer kent Obbema sindsdien. Zijn aangrijpende boek ‘De zin van het leven’ werd een bestseller en geeft -juist ook in coronatijd- veel stof tot nadenken. Vandaar dat de Dorpskerk Huizum blij is Obbema te kunnen presenteren. Hij was in het TV-programma De Verwondering te zien – zie https://www.npostart.nl/de-verwondering/12-07-2020/KN_1714578 .

Tussen zijn lezing en het signeren van zijn boek (met dank aan boekhandel Van der Velde) zal Immie Jonkman, directeur van LF2028, nog een gesproken column houden over de legacy van het culturele jaar 2018 ofwel over LF2028.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven.

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/fokkeobbema .

Qua zitplaatsen is altijd 1,5 meter afstand gegarandeerd tussen bezoekers die niet tot 1 huishouding behoren. Het aantal zitplaatsen is wegens corona helaas beperkt tot 30 bezoekers. Reserveer dus op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren kan op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .

Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Opgave:

In verband met de coronamaatregelen kunnen toegangskaarten alleen vooraf digitaal worden aangeschaft bij het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/fokkeobbema .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


0202-21

Workshop Ukelele Level 2 in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 19.30 uur
Entree: Drie avonden, € 55,-

Voor iedereen die al een beetje thuis is op dit leuke instrument. Leer in drie avonden tokkelen, leuke slagjes en nieuwe liedjes.
Geef je nu op voor deze drie avonden: 2, 9 en 16 februari 2021


Opgave: Meer informatie en reserveren:
Wander vanDuin
wandervanduin@gmail.com
06-14127762
Website: http://


0702-21

Marjolein Meijers van Berini tot solex in kerkje Schurega AFGELAST

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,--
Muziek met verhalen. Van Iers, Amerikaans tot eigen muziek en Nederlandstalig lied

Opgave: Via mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


1402-21

Musicus James Oesi in St. Vituskerk Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur
Entree: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 €

Drie bekende festivals, het Grachtenfestival Amsterdam, Gaudeamus Muziekweek  Utrecht en November Music Den Bosch organiseren samen de ‘Nieuwe Noten Competitie’. Jonge componisten worden uitgenodigd om stukken in te sturen voor een uitverkoren musicus. In 2019 was dit de musicus James Oesi. Hij is dan degene die uit de inzendingen vier stukken kiest. Zij worden vervolgens op de festivals uitgevoerd. Deze vier stukken vormen de basis van het programma dat James zal verzorgen, dit maal in het kerkje in Feinsum/Finkum. Zij zullen worden afgewisseld met Etudes voor Contrabas van Sofia Gubaidulina. 

 

Foto: S. Xanthoulis.


Opgave:

Meer informatie en reserveren via www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl


1402-21

Concert Strijkkwartet Regina Forte in de Doarpstsjerke van Rottevalle - UITGESTELD

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10,- (inclusief koffie/thee)
Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Als oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen ze elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn ze collega's van elkaar: ze zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als een van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Zij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities. De celliste van dit strijkkwartet, Andrea Meijer, komt uit Rottevalle.

Inlichtingen/reservaringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Opgave: Tot nader order uitgesteld in verband met corona.
Website: http://


1902-21

Concert van meesterpianist Erwin Rommert Weerstra in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert van meesterpianist Erwin Rommert Weerstra,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, vrijdag 19 februari 2021, 17.00 tot 18.00 uur.

Erwin Rommert Weerstra, in 1987 in Leiden geboren, begon op 3-jarige leeftijd piano te spelen. In 1994 werd hij, op 7-jarige leeftijd,  toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij was destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij - als enige - tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen.
Erwin Rommert is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. Zo won hij de 1e prijs bij het Internationale Leopold Godowski 'Young Vitoso' Pianoconcours in Warschau en de Prix de J-F. Neuburger bij het 17e Concours International de Piano d'Ile-de France in Frankrijk, voor de beste uitvoering van het voor dit concours geschreven werk.
Hij heeft een actief concertleven met optredens in Nederland maar ook in veel andere Europese landen.
In 2018 is hij geselecteerd voor één van de zeer weinige plaatsen in de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński. 
Momenteel heeft hij aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Vrijdag 19 februari geeft hij in de Dorpskerk Huizum een zeer toegankelijk klassiek pianorecital. Voor dit recital heeft hij werken uitgezocht van Schubert, Mendelssohn en Chopin. Het is een zeer aantrekkelijk programma geworden waar de bezoekers zeker van zullen genieten. Hieronder volgt een korte toelichting.
Het programma begint met 4 Impromptu's geschreven door Franz Schubert.
Een Impromptu is een muziekwerk dat de indruk geeft dat het ter plekke wordt bedacht (geïmproviseerd). Schubert heeft met zijn schepping van 4 Impromptu's Op 90 een werk geschreven waarin iedere Impromptu zeer verschillend van karakter is. Heerlijk om hier van te mogen genieten.
F. Mendelssohn Lieder ohne Worte.
De romantics Mendelssohn heeft tussen 1832 en 1845 een serie pianowerken geschreven genaamd ‘Lieder ohne Worte’.
Bij deze ‘liederen’ is er geen tekst en geen zanger aanwezig, alleen de pianist. Mendelssohn laat het aan de verbeelding van de luisteraar over zelf zijn/haar ideeën over de inhoud te bepalen. Erwin Rommert laat u bij drie van deze ‘liederen’ wegdromen.
Als laatste componist staat Franz Chopin op het programma.
U hoort eerst twee walsen, gevolgd door het Scherzo no 2.
Het Scherzo eindigt in een virtuoze uitbarsting. Een prachtig werk.

In verband met de coronamaatregelen kunnen de (gratis) toegangskaarten alleen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.com. Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.
De zitplaatsen zijn zo ingedeeld dat er altijd 1,5 meter afstand is tussen bezoekers die niet tot één huishouding behoren. Daardoor is het aantal zitplaatsen beperkt tot maximaal 30.
Reserveer dus op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Opgave:

In verband met de coronamaatregelen kunnen de (gratis) toegangskaarten alleen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.com.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.erwinrommert.com .


0103-21

Workshops Ukelele in kerkje Schurega (Jubbega)

Tijdstip: 19.30
Entree: € 55,- voor 3 avonden
Geen aanleg voor muziek? Nooit een instrument bespeelt? Maak kennis met de ukelele! Leer in 3 avonden leuke liedjes op dit hippe instrument
Geef je nu op voor de drie avonden: 1, 8 en 15 maart.

Opgave: Voor meer informatie en reserveren kunt u contact opnemen met;
Wander van Duin
wandervanduin@gmail.com
of (06) 14 12 77 62
Website: http://


0203-21

Workshops ukelele in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 19.30 uur
Entree: € 55,00 voor 3 avonden

Workshops ukelele in maart 2021
drie dinsdagavonden: 2, 9 en 16 maart 2021, aanvang 19.30 uur.
Geen aanleg voor muziek? Nooit een instrument bespeeld?
Maak kennis met de ukelele! Leer in 3 avonden leuke liedjes spelen op dit hippe instrument!
Geef je nu op voor deze drie avonden.
De kosten van deelname - voor deze 3 avonden - zijn € 55,00.
Voor deelname of meer informatie, neem contact op met Wander van Duin, e-mail: wandervanduin@gmail.com of tel. 06-14127762.Opgave: Zie de tekst.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


0703-21

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


1403-21

Huite Zonderland in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50 incl. koffie of thee
Lezing Epke, de weg van een Olympisch kampioen.
Door vader Huite Zonderland

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl
Tel.nr.(06) 11 32 37 33
Website: http://


2103-21

Konstantyn Napolov, slagwerk virtuoos in Feinsum

Tijdstip: Zaal open: 15:45 | Aanvang 16:00 uur
Entree: €17,50 | Jongeren tot 20 jaar 9 €

N.B. Het programma kan nog enigszins gewijzigd worden in verband met het al of niet gereedkomen van enkele gloednieuwe composities. Zodra er meer bekend is zal het programma worden aangepast.

Konstantyn Napolov is een jonge musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij is cum laude afgestudeerd op slagwerk bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Met zijn slagwerk-trio ‘Davai Perkusion’ won Konstantyn de 1e prijs tijdens het Grachtenfestival-concours van 2013 in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De groep behoorde twee keer tot de finalisten van het Kamermuziekconcours Almere, IPC Luxembourg en won de eerste prijs op het ‘Oh, Oh Intro’-popfestival Den Haag, etc. Napolov ontving zelf vele onderscheidingen.  

 

Foto: Frank Auperlé


Opgave:

Meer informatie en reserveren: 

www.stinze-stiens.nl


Website: http://www.stinze-stiens.nl


2203-21

Workshops gitaar in kerkje Schurega (Jubbega)

Tijdstip: 19.30 uur
Entree: 3 avonden € 55,00
Maak kennis met de gitaar. Leer in 3 avonden mooie nummers, akkoorden, begeleiden. De Blues! Nog nooit een instrument bespeeld en altijd al eens willen proberen? Geef je dan nu op voor deze drie avonden: 22, 29 maart en 12 april

Opgave: Voor deelname of meer informatie neem dan contact op met.;
Anno van der Werf
annovanderwerf@hotmail.com
(06) 21 66 50 40
Website: http://


1804-21

Fryske troubadour Adri de Boer in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,--
Programma "Met Adri de boer op"

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


1005-21

Workshops gitaar in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 19.30 uur
Entree: € 55,00 voor 3 avonden

Workshops gitaar in mei 2021
drie maandagavonden: 10, 17 en 31 mei 2021, aanvang 19.30 uur.
Maak kennis met de gitaar! Leer in 3 avonden mooie nummers, akkoorden, begeleiden, De Blues!
Nog nooit een instrument bespeeld en altijd al eens willen proberen?
Geef je dan nu op voor deze drie avonden.
De kosten van deelname - voor deze 3 avonden - zijn € 55,00.
Voor deelname of meer informatie, neem contact op met Anno van der Werf, e-mail:
annovanderwerf@hotmail.com of tel. 06-21665040.


Opgave: Zie de tekst.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1505-21

Wandeling in de omgeving van het kerkje Schurega

Tijdstip: 10.00 uur
Entree: € 7,50 incl. koffie en na afloop soep
Samen wandelen o.l.v. Roel Visser en Herman van de Meulen.
Eerst koffie en om 10.30 start wandeling. .

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of
Tel.nr. (006) 11 32 37 33
Website: http://


1909-21

Concert Wytske Holtrop (cello) en Caspar Vos (piano) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Wytske Holtrop uit Gersloot speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. In 2018 behaalde zij haar master cum laude aan het Conservatorium in Genève. Caspar Vos behaalde aan het Amsterdams Conservatorium zijn masterdiploma cum laude in 2014. Ze treden regelmatig samen op. In Rottevalle spelen ze o.a. de Sonate opus 38 in e klein van J. Brahms en de Sonate pour violoncelle et piano FP 143 van F. Poulenc.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.comWebsite: http://


1010-21

Gitaarconcert Duo Weima & vd Werf in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Duo Weima & vd Werf speelt sinds de zomer van 1996 en heeft inmiddels al een behoorlijke naam opgebouwd. Zo zijn er inmiddels zes cd's - waarvan drie met (deels) eigen Engelstalig werk, een met covers en twee met eigen Friestalig werk - en een cd- single op de markt gebracht. Het duo heeft ook vele radio-optredens verzorgd. Weima & vd Werf beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al te veel poespas. Het duo is fanatiek, gaat voor de volle 100% en speelt gedreven bij optredens. Met behulp van gitaar en bas en twee stemmen worden er krakers gespeeld en de show loopt snel door. Klassiekers worden afgewisseld met moderner werk en een Nederpop repertoire. Ook een greep uit de Top 2000 passeert de revue.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


2410-21

Andries van der Veen in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50
Natuurfilm "Strijd om het bestaan" De filmopnames zijn o.a. gemaakt in Natuurpark Rottige Meente

Opgave: Via mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl
of tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


0711-21

Fryske Tsjinst kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


1411-21

Alexander Broussard in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,--
Concert Alexander Broussard speelt Billy Joel

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


2111-21

Concert duo PUUR: Petra van den Dolder (fluitiste) en Annegreet Rouw (harpiste) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw vormen samen duo PUUR. Ze zijn allebei afgestudeerd aan het conservatorium van Enschede. Daar is hun samenwerking - in 2006 - begonnen. Ze zijn een enthousiast, dynamisch en professioneel fluit-harpduo.
Waarom heten ze duo PUUR? Duo PUUR is een naam die bij hen past. Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook hun opdrachtgevers en luisteraars. Ze zijn PUUR in hun toelichtingen, in hun benaderingen naar opdrachtgevers en luisteraars, maar bovenal zijn ze PUUR zoals ze zelf zijn!

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


1012-21

STIM in kerkje Schurega

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,--
Een close harmony groep die zowel a capella als met begeleiding zingt.

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl
of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://