UITAGENDA

2301-20

Epo van Douma Lezing door prof.dr. Jouke de Vries in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 5,00
De Epo van Douma Lezing door prof. dr. Jouke de Vries, voorzitter College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, over ‘innoveren en blokkeren in Friesland’.

Donderdag 23 januari a.s., om 20.00 uur, verzorgt prof. dr. Jouke de Vries de jaarlijkse Epo van Douma Lezing in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.
De titel van de lezing luidt 'De Universiteit van het Noorden. Over innoveren en blokkeren in Friesland'.
De ‘baas’ van de Rijksuniversiteit heeft deze titel (‘innoveren en blokkeren’) bewust gekozen omdat hij het publiek deze avond wil prikkelen. Jouke de Vries was oprichter en decaan van de Campus Fryslân van de RUG en heeft dus meer dan wie ook recht van spreken als het om het belang en de toekomst van universitair onderwijs in Friesland gaat.
De in 1960 in Deersum geboren Jouke de Vries was eerder oprichter van de zeer succesvolle Campus Den Haag van de universiteit in Leiden waar hij hoogleraar Bestuurskunde was.
De Dorpskerk Huizum is dan ook vereerd dat professor De Vries bereid is de Epo van Douma Lezing te houden. Hij hoopt ook veel alumni (oud-studenten van de RUG) onder zijn gehoor aan te treffen.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven.

De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2501-20

Fling Irish Music in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Ierse en Schotse folk, maar ook eigen werk op basis van de rijke Keltische traditie. Ingetogen ballades en luister-melodieën maar ook dans-muziek en de meer feestelijke kant van dit veelzijdige genre. 

Dat is wat Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart (twee van de vier muzikanten bij folkband Fling) deze avond komen spelen en zingen. 

Naast hun stemmen brengen ze ook hun gitaar, bouzouki, dwarsfluit, whistle, uilleann pipes en bodhrán mee.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


2601-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Dedgum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie gerestaureerde kerk in Dedgum!


Website: http://www.marcelsmit.frl


2601-20

SEEWYNTERCONCERT

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: gratis

 

SEEWYNTERCONCERT

Een sprankelend concert met een zeer gevarieerd programma door leerlingen van Seewyn  -Kunsteducatie en brassband Blaast de Bazuin o.l.v. Piet Visser.

Medewerking wordt verleend door leerlingen piano, dwarsfluit, viool en zang.

Tevens speelt een band o.l.v. Wim de Vrij, De Bildtse Seewyn Saxen o.l.v. Harmke Bijklsma en het Heterogeen Ensemble o.l.v. Eric Roelofsen.

Een concert met klassieke werken, maar ook met swingende stukken en gevoelige ballads.

Kortom, voor elke wat wils.

15.30 uur

gratis (bij de uitgang kan er een vrijwillige bijdrage worden gegeven)

    SEEWYNTERCONCERT.doc

Website: http://www.groatekerk.nl

2601-20

Preek van de leek door Jessica van Dijk,conceptueel kunstenaar/fotograaf, in het Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Thema preek: Bewustzijn.

Wat gebeurt er met je als je beseft dat je grotendeels van je leven op ratio/verstand hebt geleefd vanuit overleven en je besluit weer naar je gevoel te gaan? Hoe doe je dat en hoe voelt dat?
Jessica belooft eerlijk te zullen vertellen waar zij vandaan is gekomen en waar ze nu staat.
"Wie ben ik en wat is mijn missie op aarde?"
Jessica wil zich tijdens de preek vooral kwetsbaar opstellen, de luisteraar geen succesverhaal vertellen met een happy ending, maar openheid en eerlijkheid tonen. Zelfs als dat betekent dat ze zelf soms de antwoorden ook niet weet. Ze neemt de luisteraar mee in haar levensloop en haar bewustzijnsproces in deze fase van haar leven.

Website: http://


2601-20

Concert van pirate-partyfolkband Plunder in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

Plunder is een pirate-partyfolkband uit Leeuwarden, die met haar feestelijke Nederlandstalige repertoire leven in de brouwerij brengt.  Na tal van festivalsuccessen komen deze muzikale piraten nu met hun eigen ‘Jack Sparrow’ naar de Kloosterkapel.  Het vijftal zet een opzwepend eigen geluid neer met invloeden uit Ierse folk, balkan, ska en klezmer.


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2601-20

FRYAZ in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: 10

FRYAZ is een nieuwe band, opgericht in 2018 die eigen liedjes schrijft in het Fries en Stadsfries. De muziek bevat een vette knipoog naar de dingen die om ons heen gebeuren met een licht theatrale inslag.

Fryaz bestaat uit Gjalt de Jong, zang, Ietsje Meems, zang en viool, Kees Hofstra, zang en gitaar, Paul Siemensma, zang en accordeon en Douwe Dijkstra, zang en contrabas.


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2601-20

Kay & Sieta: Friese liedjes met Argentijnse Tango in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Het concert ‘Spiegelingen’ brengt een ode aan het wad en verhaalt over verlangen, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen. Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

Friesland en Argentinië, een onverwachte combinatie die zich verrassend goed laat mengen, net als de zang en het spel van zangeres Sieta Keizer en gitarist Kay Sleking. Luister bijvoorbeeld naar het romantische Leafste, of het uptempo Tunker.  Of Poema Valseado, oorspronkelijk een compositie van Piazzola, nu uitgevoerd in een arrangement van Sleking en tekst van Keizer.

Kay Sleking is hoofdvakdocent aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium. Hij speelt gitaar, contrabas en bandoneon, als solist, begeleider, in een ensemble of in een orquésta típica. Sinds begin jaren negentig treedt hij op in concertzalen in binnen- en buitenland, zoals Het Concertgebouw en De Kleine Komedie in Amsterdam, met o.a. de bandoneonisten Alfredo Marcucci, Leo Vervelde, Victor Hugo Villena en Carel Kraayenhof.

Opgroeien in Friesland betekende voor Sieta Keizer veel mijmeren. Dromen. Ze vindt een koffer illegale cassettebandjes van één van de reizen van haar vader kapitein Keizer. Eén daarvan vindt ze wel heel bijzonder: een vrouwenstem, prachtige liedjes; theatraal en lyrisch. Zo begint ze met het ontwikkelen van haar stem. Letterlijk en figuurlijk.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: http://tangomuziek.nl


2601-20

Stim zingt met Lef in Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur.
Entree: nog niet bekend

Een ambitieuze groep van twaalf ervaren zangers en zangeressen uit Fryslân, die na vele jaren in de klassieke muziek en de lichte koormuziek elkaar in 2006 vonden. Stim is een een close harmony groep die zowel a capella als met begeleiding zingt.Opgave:

www.vocalgroupstim.nl


Website: http://www.vituswetsens.nl


3101-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Baaium

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie kerk in Baaium.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0102-20

Koren en Korpsen in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.00-18.00 uur en 19.00-22.00 uur
Entree: gratis

Koren en Korpsen presenteren zich ook weer in 2020


Website: http://www.groatekerk.nl


0202-20

Zingen voor je leven in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: vrij entree, na afloop collect voor de kankerbestrijding

Het koor, onder de bezielende leiding van Hinke Jelsma, heet niet voor niets Zingen Voor Je Leven. De leden zijn mannen en vrouwen die direct of indirect met kanker te maken hebben gehad of nog steeds hebben. En nee, het is geen trieste boel, het is gezellig bij Zingen Voor Je Leven!


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

0202-20

Saxofoonkwartet SAKS in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest en vormden het saxofoonkwartet ‘SAKS’ (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting en sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.

Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, werkte samen met verschillende orkesten, speelde op festivals en verzorgde muziek bij recepties. Ook heeft het meegewerkt aan verscheidene opnames.

Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit verschillende ensembles en musici uit Noord-Nederland die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren. Noorderwind Muziekproducties kenmerkt zich door het spelen van klassieke muziek in bijzondere bezettingen met crossovers tussen andere muziekstromen en kunstdisciplines. Ze streeft ernaar de muziekproducties voor een breed publiek in de regio zichtbaar te maken.

Sinds ‘SAKS meets Talent’ (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna ieder jaar een SAKS-dag. Tijdens zo’n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek. Dit alles om iedere saxofonist te laten ervaren hoe leuk het is om in kleine en grote ensembles samen te spelen.

SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (Altsaxofoon), Sietske Trinks (Tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (Baritonsaxofoon).


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: http://saks4.com/


0602-20

Piet Paulusma geeft een lezing over het weer en het klimaat in de kerk van Gaast.

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00

Opgave: Kaarten aan de deur verkrijgbaar en via reserverenpcgaastferwoude@gmail.comWebsite: http://


0702-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Feinsum

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Feinsum!


Website: http://www.marcelsmit.frl


0902-20

Concert van het 'Haytham Safia Qu4rtet' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Concert van het 'Haytham Safia Qu4rtet',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 9 februari 2020 om 15.30 uur.

Het Haytham Safia Qu4rtet is een unieke band. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden.
Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen. Hun eerste CD 'Promises' werd goed ontvangen en is uitverkocht. Hun tweede CD 'Fresh Moods' werd daarna opgenomen, om het gevoel van een live optreden te behouden.
Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u'd-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen.
Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van de band. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de CD 'Radiohead, a jazz symphony' op.
Ook speelde zij op het North Sea Jazz met Jose James. Celliste Eva van de Pol speelt zowel in een hedendaags trio als in een tangokwartet. De band wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn CD's en die onlangs zijn eerste eigen CD uitbracht.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.haythamsafia.com


0902-20

Vocal group Tous les Oiseaux d'Europe o.l.v. Hans Kaldeway in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Vocal group Tous les Oiseaux d'Europa zingt o.l.v. dirigent Hans Kaldeway eigenzinnige versies van popnummers. Ze verrassen het publiek met vocale versies van nummers van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


0902-20

De Kluizenaar van Wetsens in kerkje Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Lezing en muziek over de "Kluizenaar van Wetsens" - Friestalig. (Reprise van 2017)


Website: http://www.vituswetsens.nl


0902-20

Bijzondere trektochten door Azië – Aly en Wiebe vertellen sterke verhalen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Aly van der Meulen trok te paard door Mongolië. Wiebe Biesma reisde per motor door Laos. Zondag 9 februari zijn de beide avonturiers te gast in de Ioannis Teatertsjerke om te vertellen over hun belevenissen onderweg.

Aly van der Meulen reed de Mongol Derby. Per paard 1.000 kilometer afleggen in 10 dagen, over de steppe en door de bergen van Mongolië. Dat was de uitdaging waar zij voor stond. De paardenrace staat bekend als de langste en zwaarste ter wereld. Van de 44 deelnemers haalden er slechts 27 de finish. Tijdens de race leggen de deelnemers gemiddeld 100 kilometer per dag af, waarbij om de 40 kilometer van paard wordt gewisseld. Die paarden zijn vooraf wel getraind maar de meesten hebben nog nooit een zadel op hun rug gehad.

Paardrijden is voor de boerendochter uit Blije alles. Aly heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en overal met paarden gewerkt. Ze begeleidde buitenritten in onder andere Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en IJsland. Ze heeft dus ervaring in paardrijden over de hele wereld, maar het avontuur in Mongolië is toch met niets te vergelijken. “It wie ferskriklik swier en faak tocht ik wêrom doch ik dit…......''

Wiebe Biesma, woonachtig in Heerenveen, reist ook veel. Zuidoost-Azië is daarbij één van zijn favoriete bestemmingen, om daar op eigen gelegenheid rond te trekken.

Laos heeft de reiziger veel te bieden door zijn fantastische natuur, prachtige tempels en zeer vriendelijke bevolking. Het is een van de armste landen ter wereld en het toerisme staat er nog in de kinderschoenen. Als buitenlander ben je nog een bijzonderheid voor de plaatselijke bevolking. De oorspronkelijke gebruiken, hun eigen mythen en sagen en hun kleurige klederdracht zijn nog volledig authentiek. Met de komst van betere voorzieningen en uitbreiding van het wegennet zal dat op den duur wel veranderen.

Behalve landschap en cultuur komen ook het reizen, eten en slapen in Laos aan bod. En Wiebe heeft ongetwijfeld nog tijd om ook op andere, nog onbeantwoorde vragen, in te gaan.

Voor de liefhebber van natuur en cultuur wordt dit een middag om niet te missen.Aly van der Meulen - De Mongol Derby

Wiebe Biesma - Op de motor door Laos

Zondag 9 februari 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


1502-20

“Regina Forte” ,klassiek concert in de Nicolaaskerk Koarnjum

Tijdstip: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Entree: € 15,- inclusief koffie/thee
Strijkkwartet “Regina Forte”

Klassiek concert in de Nicolaaskerk (Koarnjum) i.s.m. huiskamertheater De Wier en de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum (SAFT)

Dit bijzondere strijkkwartet is ontstaan in het najaar van 2014. Als ‘oud Frysk Jeugd Orkest-leden’ hadden ze elk de wens een strijkkwartet te gaan vormen. Het is één van de moeilijkste genres binnen de klassieke muziek, maar toch gingen ze deze uitdaging aan. Ze beleven elk veel plezier aan de composities en voeren deze uit zonder toeters en bellen, maar wel van een muzikale schoonheid in z’n zuiverste vorm.

Het repertoire bestaat uit kwartetten uit de Barok, de Klassieke Periode, de Romantiek, maar ook composities uit de 20e en 21e eeuw:“Pareltjes die wij heerlijk vinden om te spelen”.

Regina Forte werkte o.a. samen met Wiebe Kaspers op zijn nieuwste CD “Y”, met Gerrit Breteler en Peter van der Zwaag. Ook hebben ze meegewerkt aan het Muziektheater “Titus” en speelden ze in “De show van mijn leven” met Willeke Alberti.Regine Forte bestaat uit:

Anna Molleman – viool

Ina Andela – viool

Inge van der Hoeven – altviool

Andrea Meijer – cello

U wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar Regina Forte in de sfeervolle Nicolaaskerk op deze zaterdagavond.


Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel. 06-54763154

Annuleren is mogelijk, maar dan wel drie dagen voor dit evenement.


Foto: De Nicolaaskerk in Koarnjum, Foto © Bob de Boer


Opgave:

Opgave via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154.

 
1602-20

Roon Staal, zanger, componist en acteur in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 16 februari geeft zanger-pianist Roon Staal een concert in de Groate Kerk te Sint Jacobi Parochie.

In deze kerk is in 2018 de cd In Concert opgenomen en in 2019 een gedeelte van zijn nieuwste album Peace.

Zichzelf begeleidend vanachter de vleugel zal naast eerder repertoire ook van deze albums veel songs ten gehore worden gebracht.

Roon Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland en Japan, waar hij ook aan zijn muzikale carriere werkt en geregeld concerten geeft.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad hij ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel. (Simon&Garfunkel).

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.

Entree €10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis


    Zondag 16 februari geeft zanger.doc

Opgave:

Aan de zaal of reserveren via: reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


1602-20

Klassiek Jazz Combo "What about Berb" in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Klassiek Jazz Combo "What about Berb" is een muziekcombo met een repertoire bestaande uit
Jazz-, Latin-, en Funkstandards. De naam is afgeleid van leadzangeres Berber.
Het combo bestaat uit zes amateurs- en beroepsmuzikanten.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


1602-20

Fred Piek en Sido Martens brengen Fungus terug in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur

                                                                                                                                                                               

Begin jaren ’70 staan Fred Piek en Sido Martens aan de basis van de legendarische folkgroep Fungus, die met Kaap’ren Varen een heuse Top 40-hit scoort. Naderhand kiezen beide heren voor een solocarrière. Maar de Vlaardinger en de Leeuwarder verliezen elkaar nooit helemaal uit het oog. Een concert met solowerk en uiteraard Fungus-repertoire.      


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2102-20

Concert 'My dearest, my fairest' in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage.
Concert 'My dearest, my fairest',
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 21 februari 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Marije en Erik Keekstra, Gretha Hoekstra en Baukje Toren brengen een programma ten gehore waarin het thema 'Liefde' centraal staat. Ze spelen in verschillende samenstellingen muziek van onder anderen Johann Sebastian Bach, Claudio Monteverdi en Henry Purcell.
Het programma heeft een geestelijk en een wereldlijk gedeelte en wordt gecompleteerd met poëzie.
Marije Keekstra begon op haar zesde met vioollessen. Ze is sinds haar twaalfde violist in het Frysk Jeugdorkest, waarmee ze op tournee is geweest in Italië en Frankrijk. Daarnaast zong ze bij de Roden Girl Choristers, een meisjeskoor in de Anglicaanse traditie, waarmee ze onder andere optrad in Norwich Cathedral en St. John’s College in Cambridge.
Erik Keekstra is sinds zijn veertiende kerkorganist. Hij is organist geweest in onder andere Dokkum, Birdaard en Surhuisterveen. Op dit moment is hij kerkorganist in Drachten. Daarnaast begeleidt hij regelmatig diverse koren en solisten op orgel en piano.
Gretha Hoekstra is gestart met solozang op haar twaalfde. Ze treedt op als soliste bij koorconcerten. Haar repertoire bestaat uit werken van renaissance-, barok- en romantiekcomponisten. Ook heeft ze een hoofdrol gespeeld in “Le Saltimbanque” van Ganne en “The Mikado” van Gilbert &Sullivan.
Baukje Toren is afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem met als hoofdvak dwarsfluit. Toen ze haar studie aan het conservatorium begon, werd ze gevraagd om te komen zingen in Consortium Vocale Leoverdia, een prachtig kamerkoor uit Leeuwarden, dat onder leiding stond van dirigent en organist Gerrit Hulsink. Vanaf dat moment doet ze beide: fluitspelen en zingen. Ze zingt vooral in koren, maar treedt ook als altsolist op.

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2302-20

Optreden Folk-duo Katmar Folk, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €7,50

MUZIEKGROEP KATMARFOLK

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.
In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de tsjerke Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.
Eenvoudige catering bij inloop ad €1,50 per consumptie; koffie/ thee met iets lekkers daarbij ad €1.50 per consumptie. Ook in de pauze is er een hapje en/of een drankje te bekomen.

Ruime parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke voor minder validen. overige bezoekers kunnen, in het geval dat het druk wordt, verwezen worden naar de parkeerplaats van 'Woodbrookers' . Van daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar de tsjerke


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl en www.aldefrysketsjerken.nl


2302-20

Preek van de leek door Rebecca Siebenga in Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)

Website: http://


2302-20

Ratjetoe treedt op in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: vrij entree

RATJETOE>

De naam zegt het eigenlijk al: ze zijn van alle markten thuis.

En dat alles onder inspirerende leiding van Jacob Nauta.

Een koor wat plezier in het zingen en muziekmaken voorop stelt.

Het enthousiasme spat eraf!

Kortom, voldoende ingrediënten voor een buitengewoon gezellige middag in Swichum!

De entree is gratis, na afloop is er gelegenheid voor een vrije bijdrage.

 

Welkom!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2302-20

Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

De band Helder bestaat al vanaf 2001. De broers Sido (slagwerk en zang) en Roelof Wagenaar (gitaar en zang) vonden het toen tijd om hun al langer bestaande idee -een eigen band beginnen- in daden om te zetten. Met Helder wilden zij vooral eigen nummers spelen. Hun muziek bleef niet onopgemerkt en al gauw waren zij op Omrop Fryslân te beluisteren. Ook landelijk timmerde Helder aan de weg, en met succes. Het behalen van NCRV ’s Volgspotfinale en een clip op de toenmalige muziekzender "The Box" waren enkele van de hoogtepunten uit die periode.

Na een rustpauze werd in 2008 op initiatief van Jan Roorda (toetsen en zang) een doorstart gemaakt met de band, zonder meteen al te hoge verwachtingen: “Veel spelen en dan zien we wel wat er gebeurt!” Het eerste jaar werd daarom ook gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en bestaande nummers opnieuw te arrangeren.
In februari 2010 werd de band gecompleteerd met de komst van Rene Mulder (bas en zang). Daarmee werd Helder een veelzijdige band, die op unieke wijze, zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound weet te brengen. Dat alle bandleden een deel van de zang voor hun rekening nemen leidt tot een melodieus collectief met meerstemmige zang, kenmerkend voor Helder. Het deels eigen repertoire bestaat uit poprock met invloeden van jazz. Temponummers worden afgewisseld met rustige liedjes, in het Engels, Nederlands en Fries, aangevuld met covers. Naast de "eigen" optredens werkt Helder regelmatig mee aan bijzondere projecten en werd begin 2016 de CD ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd.

Voor de liefhebbers van relaxte muziek weer een concert om niet te missen.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2902-20

Edouard en Jeroen, Franse chansons en meer in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Edouard van de Velde, geboren Fransman, is een gitaarspelende chansonnier die zijn hart volgt en het avontuur aangaat. 

Edouard zingt en speelt werk van bekende Franse zangers, zoals Brel en Cohen, maar ook Engelstalige nummers en stukken van eigen hand. Hij treedt deze avond op samen met Jeroen de Ruijter die de piano en acoordeon bespeelt!

Het muzikale duo trakteert ons op een avond waarin met ontroerende stiltes en bulderende lach gevoelig en humorvol het leven bezongen wordt. 

Een heerlijk ongecompliceerde avond met een onvervalst Frans tintje!

 


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


0103-20

Tous les oiseaux d’Europe, vocal group in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Concert Tous les oiseaux d’Europe in Sint Jabik, Groate Kerk, 1-3-2020

 

 Tous les oiseaux d'Europe is een unieke vocal group uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway. De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten. Ook deze keer brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing, Kippenvel gegarandeerd!

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

    20200301 Tous les oiseaux dEurope in Sint Jabik.docx

Opgave:

Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur voor aanvang van het concert) via

reserveringen@groatekerk.nl of op telefoonnr. 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


0103-20

Fryske Tsjinst kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Opgave:

Website: http://


0103-20

Moderato Cantabile in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Op Zondagmiddag 1 Maart 2020 om 15.30 uur voert Gronings kamerkoor Moderato Cantabile onder directie van Nana Tchikhinashvili het concert 'Vocal Jewels' uit in het Terbantster Tsjerke in Terband.

Bij het concert zal het publiek meegevoerd worden op koorklanken uit verschillende werelddelen, inclusief enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, en ‘Agnus Dei’ van Samuel Barber. Maar ook tamelijk onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.

Kamerkoor Moderato Cantabile, opgericht in 2001, is een bekend kamerkoor dat optreedt in nationale (Hermitage/Amsterdam), en internationale (Rome, Barcelona, Wenen) concerten, en bestaat uit gemiddeld 28 zangers met ruime zang- en koorervaring. Het koor biedt een breed transcultureel scala aan koorcomposities. Bij de keuze voor het repertoire laat de dirigente zich vooral leiden door de schoonheid van de muziek. Ook dirigeert zij regelmatig stukken die ergens anders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Het koor heeft een bijzondere koorklank ontwikkeld. Het gaat Nana Tchikhinashvili er vooral om ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een muziekstuk bloot legt’. Moderato Cantabile zingt meestal a capella en wordt af en toe begeleid door getalenteerde conservatoriumstudenten. Nana Tchikhinashvili is tevens dirigent van het Byzantijns Mannenkoor Friesland.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.moderatocantabile.nl


0803-20

Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met 'Ella and her man' en Age Veldboom in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met 'Ella and her man' en Age Veldboom,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,
zondag 8 maart 2020 om 15.00 uur.

Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singer-songwritersduo 'Ella and her man' nu de theaters in met het spektakel 'Myn Skip', over de geschiedenis van het skûtsje.
Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
Deze voorstelling werd al bekroond met de Fryske Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân. Van september 2019 t/m. juni 2020 gaat 'Myn Skip' door onze provincie.
De voorstelling is een onderdeel van de donateursmiddag skûtsje 'Doarp Huzum', die jaarlijks wordt gehouden in de Dorpskerk Huizum.

Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Zang, trompet en melodica: Ella de Jong / gitaar: Herman Woltman / verteller: Age Veldboom.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.ellaandherman.com .


0803-20

Optreden Miek & The Frisian Mainstream Combo in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp.

Een concert door Miek and the Frisian Mainstream Combo.

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen, gitaar; Pieter Vos, bas; Henk Buitenkamp, piano en Teun van den Heuvel, drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. 

Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.

 

 

 

 

 


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree aan de ingang van de tsjerke Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Binnenlopen voor het publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u. onder het genot van koffie of thee met iets lekkers daarbij ad €1,50 per consumptie; ook in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.


Website: http://


0803-20

Orgelconcert door Geart van der Heide, afgewisseld met gedichten van Jaap Veenstra in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Geert van der Heide (1950) is geboren in Rottevalle en woont sinds 1972 in Surhuisterveen. Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen en was van 1972 tot 2019 werkzaam in verschillende functies in het muziekonderwijs. Van 1979 tot 2010 was hij organist van de Gereformeerde kerk van Surhuisterveen en van 2010 tot zijn pensionering in 2015 van de Protestantse Gemeente Surhuisterveen/Boelenslaan.

Jaap Veenstra (1959) is geboren in Drachten en woonde tot 2018 in Rottevalle, tegenwoordig in Wijnjewoude. Hij is docent aan de NHL Stenden Hogeschool. Van hem verschenen tot nu toe twee bundels met gedichten, De nacht midstwa en de tweetalige bundel Gatten yn it tek / Gaten in het dak. Hij publiceerde ook verhalen, o.a. in Tusken Leijen en Mûntsgroppe, een publicatie naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Rottefalster ferteljûn (2015).

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


0803-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: vrij entree

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze sfeervolle kerk in Swichum.


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl


0803-20

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie.


Website: http://www.vituswetsens.nl

1303-20

Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage
Orgelconcert 'It lûd fan Van Dam' door Ulbe Tjallingii
met zang van Vronie de Vreeze, sopraan,

Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 13 maart 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelbespelingen geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 13 maart 2020 is er weer een orgelconcert gepland. Dan is Ulbe Tjallingii de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde Van Dam orgel wil laten horen.
Aan dit concert wordt meegewerkt door Vronie de Vreeze, sopraan.
U bent van harte welkom voor een uur 'Van Dam-klanken', onder het genot van een kop koffie of thee.

De orgelconcerten in de serie 'It lûd fan Van Dam' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1503-20

Bennie Huisman met zijn nieuwe voorstelling 'Thús' in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
'... leafdes, dy't we oait yn ús talitten ha, se doarmje noch lang yn ús om...

Deze regels staan in een liedje. Een liedje uit de nieuwe voorstelling van Bennie Huisman: 'Thús'. Een voorstelling over dezelfde thema's als in de tegelijk uitgekomen roman 'Sanfirdo'. Maar de zanger en de podiumverteller laten er net even een ander licht op schijnen. Dat gebeurt met tal van nieuwe liedjes en met verhalen over het zoeken naar een 'thús'. En over het zoeken naar antwoorden op de vraag die ons allemaal bezig houdt: '...hoe moatte wy libje...?'

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


1503-20

Concert van The Oldtime Stringband in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

 

Zo vader, zo zoon, maar dan andersom. Nadat vorig jaar Tim Knol te gast is geweest in de Kloosterkapel, staat dit seizoen zijn vader Ton op de planken met The Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam. Kortom, een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van hun nieuwste album Pretty Little Horses (geproduceerd door, jawel, Tim Knol). 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1503-20

Volk! in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Graag stellen wij aan u voor de band Volk! Volk is een zeskoppige theatrale band uit het Friese Grou. Volk speelt Friestalige muziek (folk-, klezmer, popmuziek, etc.); covers en eigen geschreven nummers. Wij spelen op straat, in theaters, op feesten, in de kroeg, in verzorgingscentra, bij openingen, bij Omrop Fryslân, op Oerol, Aaipop, Frysk op Riis en andere festivals. De één mag graag lekker zitten te luisteren naar ons, terwijl de ander de voeten van de vloer doet en spontaan mee danst en zingt. Alles is goed! Ons enthousiasme straalt uit op het publiek. En onze jarenlange ervaring als muzikanten zorgt ervoor dat wij ons gemakkelijk aanpassen aan elke situatie. Wij maken het zo feestelijk, gezellig of gemoedelijk als het publiek wil.

De muzikanten: Piter Banga (accordeon en zang), Wietske Banga (gitaar en zang), Jelle Beks (sopraansaxofoon), Ben van der Veen (trombone en sousafoon), Alinda Talsma (contrabas en zang) en Hans Pieffers (percussie)


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.facebook.com/debandvolk


1503-20

Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00
Marjolein Meijers ontroert met “Simpel mooi bestaan” in Ioannis Teatertsjerke Wier

De Rotterdamse Brigitte Kaandorp, zo wordt Marjolein Meijers ook wel genoemd. Een komische flapuit die haar publiek ook in het hart weet te raken. Marjolein Meijers maakt muziek en vertelt verhalen, al een leven lang. Zij staat al 43 jaar op de planken! Haar bekendheid kreeg ze vooral met De Berini`s, met optredens samen met Jan Rot en met de soloprogramma’s met haar twee vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Marjolein, Walter en Onno maken wereldmuziek, muziek van de Balkan, Ierse muziek en cajun, om maar eens wat te noemen. Met teksten en composities van eigen hand.

“Simpel mooi bestaan” is haar nieuwste programma, het vijfde al weer waarmee Marjolein het land doortrekt na haar tijd met De Berini’s. En iedere keer weer slaagt zij er in de handen op elkaar te krijgen met een combinatie van liedjes en verhalen. In “Simpel mooi bestaan” bevestigt zij maar weer eens haar hoge niveau, met prachtige, komische verhalen. Maar ook met verhalen die de bezoeker ontroeren. Want altijd komen de teksten recht uit haar hart.

Marjolein speelt bas, gitaar en banjo en neemt daarnaast zoals gewoonlijk ook de zang voor haar rekening. Daarbij wordt zij ondersteund door Walter, op viool, mandoline, bouzouki en doedelzak, en door Onno, die accordeon, trekzak en gitaar bespeelt.Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan

Zondag 15 maart 2020 om 15:00 uur

Entree € 15,00

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier


Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2003-20

Concert van het Ensemble Rossignol in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Ensemble Rossignol,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

vrijdag 20 maart 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Ensemble Rossignol wordt gevormd door Alice Gort-Switynk, klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, Elly van Munster, theorbe en gitaar.
Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het 1ste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal.
Met programma's als: "Ik zou zo graag...", met werken van o.a. B. Strozzi, I. Leonarda, G. F. Händel, D. Zipoli en F. Mancini.
Ik zou zo graag...
Niet langer vergeefs naar je hoeven zoeken en voor altijd bij je blijven. Ik zou zo graag... genieten van je mooie ogen en door jou getroost worden.
Een programma over het verliezen van liefde en blijven hopen op herstel, met o.a. "L' Eraclito Amoroso" (ik geloofde in jou) van B. Strozzi, "Sarai contenta un dì" (op een dag zul je blij zijn dat ik je verlaat) van G. F. Händel en "Mia bella Irena" (mijn mooie Irena) van D. Zipoli. Met instrumentale werken van o.a. G.P. Cima, M. Giuliani, P. Locatelli en Pete Rose.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.alicegortswitynk.blogspot .


2203-20

Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: nog niet bekend
Verwacht op zondagmiddag 22 maart, een optreden van Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong.
.
Skriuwer Ferdinand de Jong en muzikant Gurbe Douwstra sille yn maart tegearre mei in programma op ’n paad. Wy swalkje yn in pear oeren de wrâld oer. Fan Nova Scotia, fia de Cliffs of Moher nei it uterste noarden fan Sibearië en keare úteinlik werom nei Fryslân. In libbensreis yn ferhalen en muzyk

Opgave: Niet noodzakelijk, maar zeker aan te bevelen via het contactformulier van de website www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Gereserveerde plaatsen worden na 13:50 u. weer vrij gegeven.
Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl


2203-20

Huite Zonderland in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50 incl. kopje koffie of thee
Lezing Epke, de weg van een Olympisch kampioen.

Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


2803-20

ArtEZ Jong Muzikaal Talent, Trio Dmitrio in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Dit jaar gunnen we het Podium voor ArtEZ Jong Muzikaal Talent aan Trio Dmitrio. Enrico Reus piano, Wisse de Rijk cello en Aleida Groeneveld viool vormen dit ensemble.

De naam verwijst naar het muzikaal wonderkind Dmitri Shostakovich, van wie ze in elk geval een prachtig stuk spelen.

Trio Dmitrio werd dit jaar in ‘The best of...’ geplaatst van de ArtEZ Chambermusic Sessions. Hierin mogen de acht beste ensembles hun stuk nog een keer uitvoeren voor publiek.

DmiTrio heeft inmiddels werken in het repertoire van onder anderen Shostakovich, Mendelssohn, Fauré & Rachmaninov.

Het vorige 'ArtEZ Jong Muzikaal Talent' dat bij ons op de planken stond, Trio Portena, werd met groot enthousiasme ontvangen door het publiek. Wij staan in voor opnieuw een avond met prachtige muziek gespeeld door jonge, gedreven toonkunstenaars.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


2903-20

Preek van de leek in Mariakerkje van het vroegere Kortezwaag, thans Gorredijk

Tijdstip: inloop 10.30 uur met koffie/thee; aanvang preek 11.00 uur
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)
Nadere mededelingen volgen.

Website: http://


2903-20

Het Orkest voor Zieken en Zeevarenden in Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: 7,50

Het "Orkest voor Zieken en Zeevarenden" komt weer naar Swichum. Dit betekent weer een afwisselende middag waarop de toehoorder wordt meegesleept in het brede, soms uitbundige, soms ingetogen repertoire van het Orkest.

Van een van de vorige optredens in Swichum is op u-tube een praqchtige film te zien!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2903-20

JustUs raakt een gevoelige snaar in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
JustUs raakt een gevoelige snaar in Wier

Zondagmiddag 29 maart komt het duo JustUs naar de sfeervolle Ioannis Teatertsjerke.
JustUs bestaat uit pianist Hans Visser en zanger Justus Werle. De muziek van JustUs is een lust voor het oor. Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt Justus Werle een keur aan stemmige Nederlandse, Engelse en Franse ballads en chansons. Het repertoire bestaat uit klassiekers van bijvoorbeeld Ramses Shaffy, Bob Dylan, Elton John, Herman van Veen, Beatles, Boudewijn de Groot, Frans Halsema, Neil Diamond en Bløf. Met hun vertolkingen weten Hans en Justus bij ieder optreden de gevoelige snaar bij hun publiek te raken. Dit doen zij het liefst in een intieme en sfeervolle ambiance, of het nu een koffieconcert betreft of een besloten feest(diner).

Justus Werle trok in de afgelopen jaren de aandacht door zijn muzikale samenwerking met niemand minder dan Liesbeth List, de Grande Dame van het Nederlandse chanson. Dit resulteerde in enkele duetten op zijn dubbel-CD “Let me take you back” en een gezamenlijk fundraisingsconcert op Landgoed Lauswolt voor de Friese Voedselbanken.

Hans Visser heeft in diverse genres, settings en bands zijn sporen verdiend op piano, (Hammond)orgel en keyboards.

Het aardige van hun optredens is bovendien dat in veel gevallen de opbrengst van de CD-verkoop geheel ten goede komt aan de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0504-20

Gratis concert van singer-songwriter Marcel Smit in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: Gratis toegang.
Gratis concert van singer-songwriter Marcel Smit,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 5 april 2020 om 15.30 uur.


Omdat de Stichting Alde Fryske Tsjerken dit jaar 50 jaar bestaat, trakteert zij op 16 gratis concerten in sfeervolle oude kerkjes verspreid over de provincie. Deze zogeheten Podiumtour wordt verzorgd door Marcel Smit.
Marcel Smit, geboren in 1977 en opgegroeid in Zwaagwesteinde, is een veel gevraagd artiest en niet meer weg te denken uit de jaarlijkse Fryske Top 100. Hij is autodidact en nam in 2007 zijn eerste demo cd op waarvan het enige eigen nummer ‘Goudsjeblom’ een boppeslach bleek en werd gedraaid op Omrop Fryslân.
Gesterkt door dit succes schreef hij nieuwe liedjes, zoals in 2008 zijn eerste singel ‘Lyts Famke’ en in 2010 de singel ‘De Kop der foar’. In 2011 was daar het eerste complete geheel Friestalige album ‘Muzyk’. Dit album kreeg prachtige recencies en daar stond hij ineens, ‘dat jonkje fan De Westereen’ tussen de gevestigde namen van de Friese muziek.
Vanaf 2012 schrijft Marcel alles zelf, zowel teksten als muziek. Het zijn veelal verhalende luisterliedjes over zaken uit het dagelijkse leven. Van fleurig, humoristisch tot ontroerend.
Marcel treedt ook regelmatig op met andere artiesten, zoals in het succesvolle Frisicana-project met Piter Wilkens en Gurbe Douwstra.
Na zijn tweede album ‘Mear muzyk’ in 2014 is nu vers van de pers album nummer 3 ‘Noch mear muzyk!
Alle nieuwe nummers zijn tijdens deze Podiumtour live te beluisteren, maar uiteraard komen ook de bekende bestaande nummers ruimschoots aan bod.
Marcel zal twee keer ca. 45 minuten optreden. Daartussen is er een pauze waarin de bezoekers een consumptie kunnen nemen.
Voor de andere tourdata zie www.marcelsmit.frl of www.aldefrysketsjerken.nl .

Foto: Majella Fotografie & Webstyling.

De toegang is gratis. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://marcelsmit.frl


0504-20

Passie muziek in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Concert met Passie Muziek rondom Pasen.


Website: http://www.vituswetsens.nl


0504-20

Something Else met een nieuw muzikaal avontuur in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Something Else met een nieuw muzikaal avontuur in Wier
Else van der Greft en Jan Roorda zijn eind 2018 samen aan een nieuwe uitdaging begonnen. Beiden spelen ook in de roemruchte band Bricquebec. Else is als zangeres/gitarist de frontvrouw van de Friestalige rockband, Jan is toetsenist en neemt ook een deel van de zangpartijen voor zijn rekening.

In de afgelopen jaren schreef Else een aantal nieuwe nummers. Persoonlijke liedjes, in een andere stijl dan de bekende rocknummers van Bricquebec. Dat deed ze met succes, zoals met het nummer ‘Bliuw hjir stean’. Daarmee won Else als soliste in 2018 de Tjêbbe Hettinga-prijs; de tekstprijs van Liet, het Friestalige songfestival.

Voor een optreden in het najaar van 2018 stonden Else en Jan voor het eerst als duo op het podium. Deze nieuwe muzikale samenwerking leidde ertoe dat de bezetting verder werd uitgebreid. Begonnen als duo werd de setting gecompleteerd met Sido Wagenaar (percussie en zang) en Niels Broekema op bas. Hun eerste optreden onder de naam ‘Something Else’ was een groot succes, met veel positieve reacties.

Reden genoeg om het repertoire te vergroten met meer nieuwe liedjes. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan nieuw materiaal. Ook zijn mooie covers ingestudeerd. Het repertoire van Something Else is nu Fries-, Nederlands- en Engelstalig.

Something Else

Zondag 5 april 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 10,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0904-20

Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Rovers in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 5,00
Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Rovers,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 9 april 2020, 20.00 uur.
Voor degenen die mevrouw Daan Rovers (nog) niet goed kennen, zij stelt zich graag als volgt aan u voor:
Vanaf 29 maart 2019 vervul ik twee jaar lang de eretitel 'Denker des Vaderlands'.
Ik wil me de komende twee jaar vooral inzetten voor 'publiek denken': hoe kunnen wij gezamenlijk verder komen? Politiek gaat namelijk over ons, en de vragen die we daarbij stellen moeten weer onderdeel maken van ons dagelijks leven.
Samen met Marc van Dijk schreef ik hierover het boek 'Wij zijn de politiek' (2019).
Als filosoof ontwikkel ik manieren om mensen aan het denken te zetten. Investeren in individuele en collectieve denkkracht is mijn voornaamste drijfveer, en het is op dit moment urgenter dan ooit. Ik laat mij inspireren door de ideeën uit de filosofie om de wereld van nu, onze plaats daarin en ons persoonlijk leven beter te begrijpen. Ik doe dat als docent (Universiteit van Amsterdam), als programmamaker en spreker (rode Hoed, omroep Human), als trainer en als schrijver. In april 2017 is mijn essay 'Mensen maken; nieuw licht op opvoeden' verschenen.
Na mijn studies filosofie en geneeskunde heb ik mij vrijwel volledig gewijd aan de ontwikkeling van de publieksfilosofie. Ik wil de actualiteit verdiepen met filosofische perspectieven en filosofische inzichten toegankelijk maken voor een breed publiek.

Tot september 2015 was ik hoofdredacteur van 'Filosofie Magazine' . Vanuit die positie heb ik vele nieuwe projecten (mede) ontwikkeld, waaronder de Nacht van de Filosofie, Stand-up Philosophy, en de G8 van de Filosofie. Deze journalistieke doorvertaling van de grootste denkers en hun belangrijkste ideeën vormt de basis van de publieksfilosofie, die vrijwel nergens zo succesvol is als in Nederland.
Daarnaast doe ik academisch onderzoek naar de ontwikkeling van de publieke opinie.

Entree: De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1204-20

Optreden Henk Boogaard in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 7,50 p.p.
Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling tracht te communiceren, en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig. Vrijelijk binnenlopen van het publiek vanaf 13:30 u.


Website: http://


1704-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Holwerd

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Holwerd!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1704-20

'Choral Evensong' door Schola Liturgica in 'Muziek +' van de Dorpskerk Huizum

'Choral Evensong' door Schola Liturgica
o.l.v. Geke en Sjouke Bruining
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 april 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

De Evensong wordt door de bezoekers van de Dorpskerk zeer gewaardeerd en klinkt hier subliem.
De Choral Evensong is een gezongen avonddienst, zoals ze dagelijks in de Anglicaanse kathedralen klinkt. In de loop der eeuwen is er heel veel muziek voor deze Engelse koortraditie geschreven. Hierdoor klinkt de vaste orde van dienst elke keer weer anders, van gregoriaans tot hypermodern.
De muziek van de Choral Evensong klinkt soms a capella, soms met orgelbegeleiding.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.zingeninengeland.nl


1904-20

Marjolein Meijers in kerkje Schurega

Tijdstip: 14,30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Van Berini tot solex. Veel muziek met verhalen.
Van Iers, Americana tot eigen muziek en het Nederlandstalig lied.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


1904-20

Swingende rockabilly van de Black Suspenders in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

De band Black Suspenders, opgericht in 2015, wordt gevormd door drie mannen en een vrouw, die hun muzikale roots hebben liggen in de rockabilly, country en/of rock ’n roll. Deze mix van stijlen geeft de formatie een geheel eigen geluid. Het repertoire omvat snelle opzwepende nummers plus een enkele rustiger song ‘om even op adem te komen’.  


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1904-20

Grytz en Grize in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2404-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Ferwoude

Tijdstip: 20.30 uur, deur open om 20.00 uur
Entree: Gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons mooie kerkje van Ferwoude.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0305-20

Inez Timmer - Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber - Ioannis Teatertsjerke

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00
Inez Timmer en Tseard Nauta vertellen het verhaal van "De Kinderen van Ilse Weber"

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0505-20

De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
dinsdag 5 mei 2020, 16.00 uur.


Elk jaar wordt in de Dorpskerk Huizum door een prominente Nederlander de 'Vijf Mei Rede' gehouden. Dit jaar wordt deze lezing verzorgd door Geert Mak.
De Dorpskerk Huizum is vereerd dat deze alom bekende schrijver aan de uitnodiging voor deze lezing gehoor wilde geven.
De titel van de lezing luidt: ''Wat betekent 75 jaar Vrijheid in Europa?".
De lezing wordt afgewisseld met muziek en een poëtische bijdrage over vrijheid van Rienk Kruiderink.

Omdat het Bevrijdingsdag is wordt voor de 'Vijf Mei Rede' geen entreegeld gevraagd.
Des te meer geldt: kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1005-20

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert van 'Joint String Friends',
folk, wereldmuziek en meer..... ,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

zondag 10 mei 2020 om 15.00 uur.

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!

Drie vrienden uit verschillende generaties en uit verschillende culturen brengen een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap maken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer.
De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.
Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuk concert te bezorgen!

De bandleden zijn:
Sicko Hoogterp: zang, dadgad gitaar, basgitaar, mandoline en spoons;
Sebastian Meijer: zang, (alt)viool, percussie, piano en (bas)gitaar;
Menno Schilstra: zang, (bas)gitaar, bouzouki, cajon, bodhrán, mondharmonica en whistles.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://jointstringfriends.nl


1005-20

Optreden Grytzz en de Grize, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u.
Entree: 10,00 p.p.
Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalige werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de kerk Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €1,50 per consumptie. Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
Website: http://


1005-20

Wetsens Lezing door Historische Verening NoordOost Friesland in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: 15.30 u.
Entree: Collecte

De Historische Vereniging NoordOost Friesland verzorgt deze tweede interactieve Wetsens lezing omlijst met film en/of foto materiaal over de historie van Wetsens en omgeving.


Website: http://www.vituswetsens.nl


1505-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Britsum

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie kerk in Britsum.


Website: http://www.marcelsmit.frl


1505-20

Concert van Saxofoonkwartet SAKS in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Saxofoonkwartet SAKS,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 mei 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest. Dus vormden zij het saxofoonkwartet 'SAKS' (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting, maar sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.
Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, het werkte samen met verschillende orkesten en speelde o.a. op festivals.
Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit ensembles en musici uit Noord-Nederland, die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren.
Sinds 'SAKS meets Talent' (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna ieder jaar een SAKS-dag. Tijdens zo'n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek.

SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (altsaxofoon), Sietske Trinks (tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (baritonsaxofoon).Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://saks4.com


1705-20

Wandeling in de natuur nabij het kerkje Schurega

Tijdstip: 10.00 uur koffie en om 10.30 uur start wandeling bij het kerkje
Entree: € 5,00 incl. koffie en na afloop soep
Samen wandelen. met Herman van der Meulen (Staatsbosbeheer) en Roel Visser als gids.

Website: http://


1705-20

Zangmiddag voor vrouwen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Marijke Rodenburg presenteert een zangmiddag voor vrouwen

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0606-20

Boekenmerk in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.00 uur
2e Hands boeken voor weinig geld.

Opgave:

Website: http://


1406-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Kapelle, Haskerdijken

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Deze keer in De Kapelle!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1906-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Olterterp

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons prachtige kerkje in Olterterp.


Website: http://www.marcelsmit.frl


2108-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Reginakerk Zweins

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons kerkje in Zweins.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0609-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag bij ons in De Groate Kerk!


Website: http://www.marcelsmit.frl


0410-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Jorwert!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1110-20

Fling Music in kerkje Schurrga

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Fling Music speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Na jaren van theaterzalen komt Fling met een nieuw intiem programma.
Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterk duo

Opgave: Reserveren kan: 06-11 32 37 33
Website: http://


2510-20

Podiumtour van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Ontvangst van het publiek vanaf 15:00 u. tot aanvang optreden,15.30 u.
Entree: gratis
In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk".
Ontvangst publiek vanaf 15:00 u. onder het genot van koffie/ thee en iets lekkers daarbij ad €1,50 per gebruikte consumptie. Ook in de pauze wordt er een eenvoudige catering verzorgd.


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig, maar wilt u zeker zijn van een zitplaats in de tsjerke wel aanbevolen. Reserveren kan via het contactformulier op onze website: www.kloosterkerkkortehemmen.nl
Gereserveerde plaatsen worden tot 15:20 u. vrij gehouden.


Website: http://www.marcelsmit.frl


0111-20

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurerga

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


1511-20

50 jarig bestaan Alde Fryske Tsjerken. Kerkje Schurega

programma moet nog ingevild worden

Website: http://

2211-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in de Terbantster Tsjerke!


Website: http://www.marcelsmit.frl


1112-20

Kerstconcert kerkje Schurega met Roon Staal en gemengd koor Zang en Vriendschap

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee


Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


1312-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Blessum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Blessum!


Website: http://www.marcelsmit.frl


Sint Vitus Passie 2020 in Vituskerkje Wetsens

Tijdstip: Elke avond om 20.00 uur en zondagmiddag 15.30

Voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama waarin de heilige Vitus en de geweldadige Simson samen komen.
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt ook nu weer plaats in het kader van het 50 jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken

 


Opgave:

Kaarten reserveren


Website: http://www.vituswetsens.nl