Actueel / activiteiten

Home

Actueel / activiteiten

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

 • Expositie
 • Muziek
 • Lezing
 • Theater
 • Overig

 • december
 • 2020
 • januari
 • februari
 • maart
 • april
 • mei
 • juni
 • juli
 • augustus
 • september
 • oktober
 • november

UITAGENDA

0812-19

The Old Time Stringband in Kloosterkerk Kortehemmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00
Entree: 10,00 pp.
The Oldtime Stringband komt uit Hoorn en Amsterdam. Zij spelen een mix van Bluegrass, oldtime en americana. Oorspronkelijk richtten ze zich op om een documentaire presentatie over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. Nu zes jaar later zijn ze drie cd’s, drie Engelse tours, een Californië tour en vele binnenlandse en Belgische optredens verder.

Het samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

In 2016 hebben ze hun derde cd Cat’s Got The Measles uitgebracht. Dit is weer een mix van eigen nummers, traditionals en een paar covers. In Engeland, België en Nederland verschenen diverse recensies in tijdschriften en op websites. De recensies waren allen positief tot zeer lovend.

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang
Ruud Spil – banjo & zang
Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang
Lidewij de Vries – fiddle & zang
Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang
Het enthousiasme van deze band spat er vanaf... Een voorproefje, volg deze link:

https://www.youtube.com/watch?v=cHA_ggDDEnA

Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Aanvang optreden 14:00 u. Betaling entree bij de ingang van de tsjerke
Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Eenvoudige maar verzorgde catering bij inloop en in de pauze ad. €1,50 per consumptie.

Voor mensen die met de auto komen is er ruime en gratis parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke. Bij grote belangstelling kan het zijn dat u wordt verwezen naar de parkeerplaats Woodbrookers ongeveer vijf minuten lopen naar de tsjerke


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl en www.aldefrysketsjerken.nl


0812-19

St. Vitus Advents Wandeling

Tijdstip: 15.30 -17.00
Entree: Collecte na afloop

Bezinningswandeling rond de kerk en om de terp van Wetsens in het teken van Advent.

Start en afsluiting in het kerkje


Website: http://www.vituswetsens.nl


0812-19

Lijn 12 - Kerstconcert - Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 12,00
Sfeervol kerstconcert met Lijn 12 in Ioannis Teatertsjerke

Op 8 december komen een tiental zangers en zangeressen uit alle windstreken van Friesland naar Wier. Samen vormen zij al bijna 20 jaar Lijn 12, een eigenwijs vocaal ensemble. Met een zeer gevarieerd repertoire timmeren zij al jaren aan de weg in Friesland. Een doordacht opgebouwd muzikaal programma, deels a capella, deels onder begeleiding van piano, en een breed repertoire, afkomstig uit tal van werelddelen vormen de basis voor een optreden van Lijn 12. De vocalisten komen uit diverse muzikale geledingen en allemaal, elk op zijn of haar eigen wijze, hebben zij brede ervaring opgedaan. De bezoeker zal dat ongetwijfeld kunnen beluisteren in de bijzondere klank van de groep. Klassiek, jazz, religieuze muziek en wereldmuziek, het kan allemaal voorbij komen in een concert van Lijn 12, met deze keer ongetwijfeld speciale aandacht voor kerstmuziek. Met haar warme klankkleur trakteert het ensemble de bezoekers op een fijne muzikale surprise. Dat alles wordt ondersteund door een subtiele choreografie.

De muzikale leiding is in handen van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. De begeleiding wordt verzorgd door Saskia Zoet op piano.

Het publiek zal, al luisterend, kunnen genieten van een prachtig optreden, met de mooiste muziek.Lijn 12 - Kerstconcert

Zondag 8 december 2019 om 15:00 uur

Entree € 12,00

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


1512-19

Concert Garmoniya

Tijdstip: 15:00
Entree: €10
Dit klassiek geschoolde trio uit Oekraïne komt voor de tiende keer naar Nederland. Wij zijn trots dat ze deze keer in de Sint Joriskerk in Britswert komen zingen. Mis het niet!

Opgave:

Website: http://


1512-19

Kerstconcert Risata Kwartet Nicolaaskerk Koarnjum

Tijdstip: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Entree: € 15,-

i.s.m met Plaatselijke Commissie Jelsum-Koarnjum (SAFT) en Huiskamertheater De Wier

 

Risata is een nieuw opgericht strijkkwartet dat bestaat uit vier jonge, enthousiaste maar vooral ook ambitieuze musici.

De leden hebben elkaar destijds ontmoet in het Frysk Jeugd Orkest, waar de passie voor muziek maken werd gedeeld. Deze geweldige passie wordt nu losgelaten op het spelen in de kleine bezetting van Risata!

Risata betekent ‘lachend’ en dat is dan ook het uiteindelijke doel van deze muzikanten:  het hebben van plezier door met elkaar te spelen en juist dat plezier over te brengen vanaf een podium naar het publiek toe.

“We dagen onszelf graag uit door bijvoorbeeld onwijs romantische klassieke muziek af te wisselen met pop- en Balkan nummers, die speciaal voor onze bezetting worden gearrangeerd.”

Met de afwisseling in zowel het programma als de concertlocaties blijft dit ensemble zich vernieuwen en vermaken, een boeiend muzikaal schouwspel voor het publiek.

De bezetting:

Sander Prins - Viool

Douwe Nauta - Viool

Mart Koek - Altviool

Heleen de Jonge - Cello 

Persfoto: © Wonder Image Photography


Opgave:

Opgave via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154.

 
1512-19

Vocaal ensemble Intermezzo in De Groate Kerk van St.- Jacobiparochie.

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 15 december 2019, 15.30 uur


Vocaal ensemble Intermezzo bestaat uit 5 geschoolde zangeressen en een ervaren pianist. Zij brengen u het kerstverhaal zoals het is begonnen, eenvoudig, tot wat het nu veelal is geworden, uitbundig.
Niet alleen eenvoudige kerstliederen uit vervlogen eeuwen, Engelse carols en verstilde liederen worden ten gehore gebracht, ook klassieke en commerciële tophits passeren de revue.
Dit alles wordt gebracht in een theatrale presentatie waarin ook de humor niet ontbreekt. Een programma met voor ieder wat wils.

  persbericht kerstconcert Intermezzo.doc

Opgave:

Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of

T 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


1512-19

Benefietconcert van het koor 'Kerststerren' o.l.v. Jildou Talman

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00
Entree: Vrij entree
Het gemengd koor 'de Kerststerren' uit Leeuwarden treedt in de maand december veelvuldig op, onder meer tijdens kerstmarkten, in kerken, kroegen, in theaters en gewoon op straat. Het koor bestaat sinds 1995 en heeft ruim 20 koorleden en brengt een meerstemmig a capella repertoire opgebouwd van inmiddels honderd kerstliedjes
Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse“ kerstkraker-tophits


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig.
Vanaf 13:30 u. vrij binnenlopen. Aanvang optreden 14:00 u.
De opbrengsten van de Kerststerren gaan ieder jaar naar een goed doel, dit jaar zelfs naar twee hulp- en ontwikkelingsprojecten doelen; beide in Gambia.

Website: http://


1512-19

Kerstsamenzang Mariakerk Kortezwaag

Tijdstip: 15.00 - 17.00
Entree: gratis

Website: http://


1512-19

Byzantijns mannenkoor in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Het Byzantijns Mannenkoor Friesland (BMF) is opgericht in 2004 en telt 24 enthousiaste leden, allen afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Sinds 2007 staat dit koor onder leiding van Nana Tchikhinashvili. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Russisch-orthodoxe kerkmuziek en volksliederen uit Georgië. Voor een belangrijk deel is dit repertoire uniek door de keuze van de dirigente. Zij is oorspronkelijk afkomstig is uit Georgië en heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. BMF is een a-capellakoor omdat, volgens de Byzantijnse traditie, alleen de menselijke stem in staat is God te loven.

Diverse nummers worden uitgevoerd met eigen solisten waaronder onze dirigente.

Onder leiding van Nana Tchikhinashvili is BMF uitgegroeid tot een koor van bijzondere klasse. Het koor geniet bekendheid vanwege de unieke klankkleur en beheerste zang.

Het belooft een sfeervol concert te worden van Russisch orthodoxe kerkliederen en volksliederen uit Oost Europese landen. Het koor staat onder leiding van de uit Georgië afkomstige dirigente Nana Tchikhinashvili. Een concert van dit koor met zijn heel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe bassen laat u niet onberoerd. Iedere bezoeker ervaart kippenvelmomenten. Verschillende liederen zullen ook nu worden vertolkt door eigen solisten, waaronder ook de dirigente.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.bmfdrachten.nl/


1512-19

Advents Concert Sion Sjongers

Tijdstip: Aanvang 15.30 uuur
Entree: Collecte

Programma in het teken van de Adventstijd door de Sion Sjongers uit Niawier onder leiding van dirigente Zwaanette Dijkstra.


Website: http://www.vituswetsens.nl


1812-19

Kerstkoor 'De Kerststerren' in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: Vrij entree, met na afloop collecte voor het goede doel
Kerstkoor de Kerststerren onder leiding van Jildou Talman heeft een meerstemmig a capella repertoire. In de jaren dat het koor bestaat is er een repertoire opgebouwd van inmiddels meer dan 100 kerstliedjes. Ieder jaar worden hier liedjes aan toegevoegd en wordt er een keuze gemaakt uit het bestaande repertoire. Veelal zijn het eigen arrangementen van de dirigente Jildou Talman. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse “kerstkrakertophits”.Ze zingen voor het goede doel, dus vrij entree maar na afloop een collecte.

Opgave: Opgave is niet nodig2012-19

De Krystreizigers komen naar kerkje Schurega

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. koffie of thee
Muziek afgewisseld met een praatje, gedachte, een verhaal of wat humor.
Even de kerstdrukte parkeren, tijd voor verbinding, tijd voor een mijmering, een glimlach.

Opgave: Reserveren kan. Bel 06 11 32 37 33
Website: http://


2112-19

Kerstkoor 'De Kerststerren', concert met een verhaal bij kerst, in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; kinderen € 2,50.
Kerstkoor 'De Kerststerren'
concert met een verhaal bij Kerst,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zaterdag 21 december 2019, 20.00 uur.


Kerstkoor 'De Kerststerren' uit Leeuwarden treedt weer op in de sfeervolle Dorpskerk Huizum.
Het koor bestaat sinds 1995 en heeft ruim 20 leden. In december wordt vaak en op allerlei locaties opgetreden in Nederland en Duitsland.
Het koor zingt a capella een meerstemmig repertoire dat inmiddels is uitgebouwd tot meer dan 100 kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans maar ook met Amerikaanse 'kerstkrakerhits'. Vaak zijn het eigen arrangementen van dirigente Jildou Talman.
De opbrengsten van 'De Kerststerren' gaan ieder jaar naar een goed doel, zoals de waterput van Brufut in Gambia.
Elly Bloem verzorgt dit jaar een verhaal bij Kerst.

De toegangsprijs is €10,00; kinderen € 2,50. Er is weer glühwein en kerstbrood.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum


Opgave:

Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2212-19

Kerstconcert, Different Sound, dameskoor in De Groate Kerk van St.- Jacobiparochie

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis
Zondag 22 december, 17.00 uur Kerstconcert

Organisatie dameskoor Different Sound, dameskoor o.l.v Simon Bouma, m.m.v brassband Blaast de Bazuin tussen de Oude- en nieuwe Bildtdijk o.l.v Piet Visser.

Different Sound uit Minnertsga is een dameskoor waar je vrolijk van wordt. Een koor met ambitie maar zonder kapsones. De 26 enthousiaste leden brengen een repertoire dat bestaat uit onder meer pop, jazz, gospel en close harmony. Het koor staat al ruim 14 jaar onder leiding van de Harlinger musicus Simon Bouma, die door de vrouwen op handen wordt gedragen. Hij weet hen steeds te motiveren en het beste uit zichzelf te halen. Ook begeleidt hij het koor op piano en heeft hij diverse arrangementen geschreven.


Meer informatie over Dameskoor Different Sound is te vinden op onze website www.differentsound.nl of op onze Facebookpagina!Zondag 22 december geven wij samen met Different Sound een schemerconcert waarbij u wordt meegenomen in een verhaal van eenzaamheid naar hoop. Afwisselend zullen band en koor spelen en zingen, soms samen, soms in kleine groepjes.

Al meer dan 60 jaar wordt er door muziekvereniging Blaast de Bazuin, tussen de Oude- en Nieuwebildtdijk, met veel enthousiasme muziek gemaakt. Gestart als fanfare maar later getransformeerd naar een Brassband die op dit moment uitkomt in de vierde divisie en onder leiding staat van Piet Visser. Naast het geven van concerten wordt er ook regelmatig deelgenomen aan concoursen en festivals... en met succes. Zo is de band als derde geëindigd op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2016.

Entree: € 10,- (kinderen -16 jaar gratis)Voor reserveringen: koordifferentsound@gmail.com

  Persbericht Different Sound.doc

Opgave: koordifferentsound@gmail.com


Website: http://www.groatekerk.nl


2212-19

Concert van 'It Kryst Kollektyf' in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 16.00 uur

Website: http://www.podiumfrysklassiek.nl


2212-19

Krystreizgers in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur

Even bijkomen met mooie (kerst)muziek en warme gezelligheid.

Ook dit jaar komen de vier Krystreizgers met een programma vol fijne kerst-gerelateerd luisterliedjes.


Website: http://


2212-19

De Kerststerren in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 14:30 uur
Entree: € 10,00
Tussen kunst en kitsch met De Kerststerren in de Ioannis Teatertsjerke

Jildou Talman, dirigente van Kerstkoor De Kerststerren is duidelijk: Het onbeschaamde sentiment van kerst, de oprechte kitscherigheid; het hoort er allemaal bij. Van de Amerikaanse “kerstkrakertophits” tot oude Engelse carols. Het repertoire van De Kerststerren is dan ook bijzonder uitgebreid en divers. Het Kerstkoor heeft een meerstemmig a capella repertoire. Er is inmiddels een basisrepertoire van meer dan 100 kerstliederen en ieder jaar worden daar nog nieuwe nummers aan toegevoegd. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn en Frans. Veelal zijn het eigen arrangementen van dirigente Talman.

Kerstkoor De Kerststerren bestaat al sinds 1995 en heeft rond de 25 koorleden. Jaarlijks komen De Kerststerren vanaf september bijeen. Uit de lange lijst wordt dan weer een keus gemaakt en wordt een uitgebreid drie- en vierstemmig a capella gezongen repertoire ingestudeerd.

Het Kerstkoor uit Leeuwarden treedt in de maand december veelvuldig op tijdens kerstmarkten in

Nederland en ook in Duitsland, in kerken, in kroegen, in theaters en op straat. Bijzonder is dat de opbrengst van de optredens bestemd is voor goede doelen.

In verband met nog een tweede optreden van De Kerststerren deze dag, begint het concert in Wier om 14:30 uur en niet, zoals gebruikelijk, om 15:00 uur.Kerstkoor De Kerststerren

Zondag 22 december 2019 om 14:30 uur

Entree € 10,00

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2312-19

Benefietconcert op Jûn foar de Krystnacht met Dixie Doodle & Friends in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 20.30 uur
Entree: €10

 

Dixie Doodle & Friends verzorgen dit jaar het traditionele benefietconcert ten bate van de stichting Make-A-Wish. De groep speelt akoestische mix van Amerikaanse country, Ierse folk en Fryske harksankjes. Traditionals, eigen werk en covers staan op het menu.  Ook het grote gezelschap The Young Bunch met veel blazers in de gelederen zullen acte de presence geven op dit jaarlijkse muziekfestijn. Aanvang 20.30 uur. 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2412-19

kerstnachtdienst in de Sint Margryttsjerke Boksum

Tijdstip: 22.00 uur

Website: http://www.terpoarte.nl


2412-19

Krystnacht yn de Kapelle, Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur en 21.30 uur
Entree: 8 euro inclusief Glühwein en/of Chocolademelk

Traditiegetrouw ook in 2019 weer een Krystnacht yn de Kapelle. Al 15 jaar staat dit evenement op de agenda en ieder jaar is het kerkje beide voorstellingen tot de laatste plaats bezet.

 

Con Amore Musica o.l.v. Gerben van der Veen verzorgt dit jaar dit sfeervolle gebeuren.

 


Opgave:

via Posthuistheater Heerenveen


Website: http://


2412-19

Kerstnachtdienst in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie.

Tijdstip: 22.00 uur

Website: http://www.groatekerk.nl


2412-19

Concert van 'It Kryst Kollektyf' in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 20.00 uur

Website: http://www.podiumfrysklassiek.nl


2612-19

Kerstconcert Provocale

Tijdstip: 11.00 - 12.00 uur
Entree: Collecte

Een sfeervol Koffie-Kerstconcert op Tweede Kerstdag in het Vituskerkje van Wetsens door het Vocaal ensemble ‘Provocale’ en solisten o.l.v. en begeleid door Anne E. de Bruijn op piano en orgel.

Thema: "Aangeraakt Mensenkind"


Website: http://www.vituswetsens.nl


3112-19

Oudejaarsdienst

Tijdstip: 19.00 uur
Voorganger: ds. Pieterjan de Buck

Website: http://

0501-20

Brassband De Wâldsang: Nieuwjaarsconcert in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 5 januari 2020, 15.30 uur

Nieuwjaarsconcert Brassband De Wâldsang 

De Wâldsang werd begin jaren zeventig opgericht als koperensemble van de gelijknamige muziekschool in Buitenpost.  Vanaf 1977 is De Wâldsang een zelfstandige brassband en begon een lange reeks van successen, met concerten, concoursen en opnames in binnen- en buitenland. De Wâldsang is inmiddels de meest succesvolle brassband van Nederland en staat sinds 1989 onafgebroken onder leiding van maestro Rieks van der Velde.

Net als in de beginjaren is het ook vandaag de dag nog steeds zo dat één van de belangrijkste doelstellingen van het orkest is om jeugdige muzikanten kennis te laten maken met muziek op het hoogste niveau en zich daarin verder te ontwikkelen. In een mooie mix waarin 'oude routine' en 'jong talent' elkaar de loef af proberen te steken, slagen dirigent en band er al ruim 40 jaar in om dat hoge niveau onverminderd vast te houden. Bijzonder is te zien dat er inmiddels een fanatieke twee generatie muzikanten in het orkest speelt, waarvan ooit ouders ook in het orkest actief waren.

Naast het meedoen aan concoursen en festivals heeft de band zich gaande weg de jaren steeds meer ontwikkeld als concertorkest, vaak in combinatie met andere muziekvormen. Instrumentale solisten, popartiesten, koren van allerlei aard, De Wâldsang heeft het allemaal gedaan en het klinkt altijd als een klok.

Een jaarlijks traditie is het Nieuwjaarsconcert op de tweede zaterdag van januari in Surhuisterveen.

Dit jaar heeft De Groate Kerk de primeur! 

Entree €10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis


Opgave:

Aan de zaal of reserveren via reserveringen@groatekerk.nl of 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


1201-20

Gevarieerd concert ('40 jaar muziek') van Marjolein Meijers in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert ('40 jaar muziek') van Marjolein Meijers,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 12 januari 2020 om 15.00 uur.


Al 40 jaar leeft Marjolein van en voor muziek. Dat is een goede reden voor een feestelijk muziekprograma!
Met haar vaste begeleiders treedt zij met verschillende programma's op in het gehele land, van noord naar zuid en van west naar oost. Net als in het programma 'Muziek!' maakt Marjolein met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers ook in dit concertprogramma mooie uitstapjes naar verre oorden.
Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan ..... je kunt het zo gek niet bedenken of zij spelen het. Maar alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen.

Veel gehoorde kreten uit het publiek:
'Om te janken zo mooi!'
'Op jullie gebied zijn jullie top van Nederland'
'Mevrouw Meijers, u heeft geen idee hoe gelukkig u ons maakt met uw muziek!'
'Nooit stoppen met zulke mooie liedjes maken!'
Dat laatste is - ook na 40 jaar - haar passie en zij is zeker nog niet van plan om te stoppen!

Muziek en liedteksten: Marjolein Meijers (contrabas, gitaar, viool en banjo),
Walter Kuipers (viool, mandoline, bouzouki) en
Onno Kuipers (accordeon, trekzak en elektrische gitaar).
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.marjoleinmeijers.nl


1701-20

Concert van het Colori Ensemble in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Colori Ensemble,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 januari 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba, vibrafoon) studeerden aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Als Colori Ensemble treden ze op in bezettingen variërend van duo, trio tot kwartet, inclusief piano. Het trio-repertoire bestaat onder andere uit arrangementen van werken van componisten als Bach, Franck en Bartok.
Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, geschreven door Wim van Ligtenberg in 2012. Vanaf dat jaar hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser, Dirk Dekker en Sipke Hoekstra. In 2015 kwam de cd Colori miti (milde kleuren) tot stand voor het label Aliud Records i.s.m. het Frysk Muzyk Argyf.
De release van de tweede cd voor Aliud Records vond plaats op 27 oktober 2019 en heeft als titel Evasio (ontsnapping). Op deze cd staan composities van Ravel, Rachmaninov en De Falla naast werken van hedendaagse componisten.
Het ensemble was op Radio 4 te beluisteren in programma’s als De Klassieken, Podium, Spiegelzaal, Opium op 4 en Muziekwijzer en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal Concertgebouw, Nieuwe Kerk Den Haag, Oude Kerk Oosterbeek, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en Schouwburg De Lawei in Drachten.

De foto's zijn gemaakt door Foppe Schut.

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en www.coloriensemble.com


1901-20

De Grunniger Troebadoer Jan-Henk de Groot in Kloosterkerk Kortehemmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00
Entree: €10,00 pp.

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.

de Groot heeft de gave om de kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Hij is een geboren liedjesschrijver die zijn liedjes met verve uitvoert, baldadig, grappig en ontroerend. Hij  kan onderhand tot een van de toppers rekenen binnen het gilde der Nederlands(talig)e singer-songwriters. (HEAVEN)

Jan Henks Groningstalige debuutalbum 'Weerom' werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in 'Dubbelcassettedeck' en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in 'Mamme van Michel'. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd. In Kortehemmen zal Jan Henk zijn mooiste liedjes spelen afgewisseld mit staarke verhoalen!

 

 

 


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.
Ontvangst publiek onder het genot van een bakje koffie of thee met iets lekkers daarbij vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden om 14:00 u. Ook in de pauze wordt er een eenvoudige catering verzorgd


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl en www.aldefrysketsjerken.nl


1901-20

Het Cantate Consort o.l.v. Jelte Hulzebos met o.a. cantates van Bach en werken uit de vroege Duitse barok in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10, (inclusief koffie/thee)
Het Cantate Corsort is in 1990 opgericht ten behoeve van de cantatediensten die maandelijks in de Nieuwe Kerk in Groningen worden gehouden. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Jelte Hulzebos. Het verleent jaarlijks drie à vier maal medewerking aan deze diensten, waarin geestelijke muziek in een liturgische context wordt uitgevoerd - vaak cantates van Bach, maar ook werken uit de vroege Duitse Barok (Schütz, Schein, Bruhns, Buxtehude), hun Italiaanse voorgangers (Gabrieli, Monteverdi) en muziek uit de renaissance (Byrd, Orlando di Lasso, Palestrina). Zangers uit verschillende koren en ensembles uit Groningen worden per project uitgenodigd om in het Cantate Consort te zingen.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


2301-20

Epo van Douma Lezing door prof.dr. Jouke de Vries in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 5,00
De Epo van Douma Lezing door prof. dr. Jouke de Vries, voorzitter College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, over ‘innoveren en blokkeren in Friesland’.

Donderdag 23 januari a.s., om 20.00 uur, verzorgt prof. dr. Jouke de Vries de jaarlijkse Epo van Douma Lezing in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.
De titel van de lezing luidt 'De Universiteit van het Noorden. Over innoveren en blokkeren in Friesland'.
De ‘baas’ van de Rijksuniversiteit heeft deze titel (‘innoveren en blokkeren’) bewust gekozen omdat hij het publiek deze avond wil prikkelen. Jouke de Vries was oprichter en decaan van de Campus Fryslân van de RUG en heeft dus meer dan wie ook recht van spreken als het om het belang en de toekomst van universitair onderwijs in Friesland gaat.
De in 1960 in Deersum geboren Jouke de Vries was eerder oprichter van de zeer succesvolle Campus Den Haag van de universiteit in Leiden waar hij hoogleraar Bestuurskunde was.
De Dorpskerk Huizum is dan ook vereerd dat professor De Vries bereid is de Epo van Douma Lezing te houden. Hij hoopt ook veel alumni (oud-studenten van de RUG) onder zijn gehoor aan te treffen.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven.

De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2501-20

preek van de leek Mariakerk Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 - 12.00
nadere informatie volgt

Website: http://


2501-20

Fling Irish Music in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Ierse en Schotse folk, maar ook eigen werk op basis van de rijke Keltische traditie. Ingetogen ballades en luister-melodieën maar ook dans-muziek en de meer feestelijke kant van dit veelzijdige genre. 

Dat is wat Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart (twee van de vier muzikanten bij folkband Fling) deze avond komen spelen en zingen. 

Naast hun stemmen brengen ze ook hun gitaar, bouzouki, dwarsfluit, whistle, uilleann pipes en bodhrán mee.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


2601-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Dedgum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie gerestaureerde kerk in Dedgum!


Website: http://www.marcelsmit.frl

2601-20

Concert van pirate-partyfolkband Plunder in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

Plunder is een pirate-partyfolkband uit Leeuwarden, die met haar feestelijke Nederlandstalige repertoire leven in de brouwerij brengt.  Na tal van festivalsuccessen komen deze muzikale piraten nu met hun eigen ‘Jack Sparrow’ naar de Kloosterkapel.  Het vijftal zet een opzwepend eigen geluid neer met invloeden uit Ierse folk, balkan, ska en klezmer.


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2601-20

FRYAZ in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: 10

FRYAZ is een nieuwe band, opgericht in 2018 die eigen liedjes schrijft in het Fries en Stadsfries. De muziek bevat een vette knipoog naar de dingen die om ons heen gebeuren met een licht theatrale inslag.

Fryaz bestaat uit Gjalt de Jong, zang, Ietsje Meems, zang en viool, Kees Hofstra, zang en gitaar, Paul Siemensma, zang en accordeon en Douwe Dijkstra, zang en contrabas.


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2601-20

Kay & Sieta: Friese liedjes met Argentijnse Tango in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Het concert ‘Spiegelingen’ brengt een ode aan het wad en verhaalt over verlangen, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen. Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

Friesland en Argentinië, een onverwachte combinatie die zich verrassend goed laat mengen, net als de zang en het spel van zangeres Sieta Keizer en gitarist Kay Sleking. Luister bijvoorbeeld naar het romantische Leafste, of het uptempo Tunker.  Of Poema Valseado, oorspronkelijk een compositie van Piazzola, nu uitgevoerd in een arrangement van Sleking en tekst van Keizer.

Kay Sleking is hoofdvakdocent aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium. Hij speelt gitaar, contrabas en bandoneon, als solist, begeleider, in een ensemble of in een orquésta típica. Sinds begin jaren negentig treedt hij op in concertzalen in binnen- en buitenland, zoals Het Concertgebouw en De Kleine Komedie in Amsterdam, met o.a. de bandoneonisten Alfredo Marcucci, Leo Vervelde, Victor Hugo Villena en Carel Kraayenhof.

Opgroeien in Friesland betekende voor Sieta Keizer veel mijmeren. Dromen. Ze vindt een koffer illegale cassettebandjes van één van de reizen van haar vader kapitein Keizer. Eén daarvan vindt ze wel heel bijzonder: een vrouwenstem, prachtige liedjes; theatraal en lyrisch. Zo begint ze met het ontwikkelen van haar stem. Letterlijk en figuurlijk.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: http://tangomuziek.nl


2601-20

Stim zingt met Lef in Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur.
Entree: nog niet bekend

Een ambitieuze groep van twaalf ervaren zangers en zangeressen uit Fryslân, die na vele jaren in de klassieke muziek en de lichte koormuziek elkaar in 2006 vonden. Stim is een een close harmony groep die zowel a capella als met begeleiding zingt.Opgave:

www.vocalgroupstim.nl


Website: http://www.vituswetsens.nl


3101-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Baaium

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie kerk in Baaium.


Website: http://www.marcelsmit.frl

0102-20

Koren en Korpsen in de Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.00-18.00 uur en 19.00-22.00 uur
Entree: gratis

Koren en Korpsen presenteren zich ook weer in 2020


Website: http://www.groatekerk.nl


0202-20

Zingen voor je leven in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: vrij entree, na afloop collect voor de kankerbestrijding

Het koor, onder de bezielende leiding van Hinke Jelsma, heet niet voor niets Zingen Voor Je Leven. De leden zijn mannen en vrouwen die direct of indirect met kanker te maken hebben gehad of nog steeds hebben. En nee, het is geen trieste boel, het is gezellig bij Zingen Voor Je Leven!


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

0202-20

Saxofoonkwartet SAKS in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest en vormden het saxofoonkwartet ‘SAKS’ (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting en sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.

Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, werkte samen met verschillende orkesten, speelde op festivals en verzorgde muziek bij recepties. Ook heeft het meegewerkt aan verscheidene opnames.

Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit verschillende ensembles en musici uit Noord-Nederland die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren. Noorderwind Muziekproducties kenmerkt zich door het spelen van klassieke muziek in bijzondere bezettingen met crossovers tussen andere muziekstromen en kunstdisciplines. Ze streeft ernaar de muziekproducties voor een breed publiek in de regio zichtbaar te maken.

Sinds ‘SAKS meets Talent’ (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna ieder jaar een SAKS-dag. Tijdens zo’n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek. Dit alles om iedere saxofonist te laten ervaren hoe leuk het is om in kleine en grote ensembles samen te spelen.

SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (Altsaxofoon), Sietske Trinks (Tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (Baritonsaxofoon).


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: http://saks4.com/


0602-20

Piet Paulusma geeft een lezing over het weer en het klimaat in de kerk van Gaast.

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10

Opgave:

Kaarten aan de deur verkrijgbaar.

Uw kaarten reserveren? dat kan via reserverenpcgaastferwoude@gmail.com.


Website: http://


0702-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Feinsum

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Feinsum!


Website: http://www.marcelsmit.frl

0902-20

Concert van het 'Haytham Safia Qu4rtet' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Concert van het 'Haytham Safia Qu4rtet',
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 9 februari 2020 om 15.30 uur.

Het Haytham Safia Qu4rtet is een unieke band. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden.
Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen. Hun eerste CD 'Promises' werd goed ontvangen en is uitverkocht. Hun tweede CD 'Fresh Moods' werd daarna opgenomen, om het gevoel van een live optreden te behouden.
Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u'd-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen.
Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van de band. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de CD 'Radiohead, a jazz symphony' op.
Ook speelde zij op het North Sea Jazz met Jose James. Celliste Eva van de Pol speelt zowel in een hedendaags trio als in een tangokwartet. De band wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn CD's en die onlangs zijn eerste eigen CD uitbracht.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.haythamsafia.com


0902-20

Vocal group Tous les Oiseaux d'Europe o.l.v. Hans Kaldeway in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Vocal group Tous les Oiseaux d'Europa zingt o.l.v. dirigent Hans Kaldeway eigenzinnige versies van popnummers. Ze verrassen het publiek met vocale versies van nummers van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


0902-20

De Kluizenaar van Wetsens

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Lezing en muziek over de "Kluizenaar van Wetsens" - Friestalig. (Reprise van 2017)


Website: http://www.vituswetsens.nl


0902-20

Bijzondere trektochten door Azië – Aly en Wiebe vertellen sterke verhalen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 12,00
Aly van der Meulen trok te paard door Mongolië. Wiebe Biesma reisde per motor door Laos. Zondag 9 februari zijn de beide avonturiers te gast in de Ioannis Teatertsjerke om te vertellen over hun belevenissen onderweg.

Aly van der Meulen reed de Mongol Derby. Per paard 1.000 kilometer afleggen in 10 dagen, over de steppe en door de bergen van Mongolië. Dat was de uitdaging waar zij voor stond. De paardenrace staat bekend als de langste en zwaarste ter wereld. Van de 44 deelnemers haalden er slechts 27 de finish. Tijdens de race leggen de deelnemers gemiddeld 100 kilometer per dag af, waarbij om de 40 kilometer van paard wordt gewisseld. Die paarden zijn vooraf wel getraind maar de meesten hebben nog nooit een zadel op hun rug gehad.

Paardrijden is voor de boerendochter uit Blije alles. Aly heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en overal met paarden gewerkt. Ze begeleidde buitenritten in onder andere Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en IJsland. Ze heeft dus ervaring in paardrijden over de hele wereld, maar het avontuur in Mongolië is toch met niets te vergelijken. “It wie ferskriklik swier en faak tocht ik wêrom doch ik dit…......''

Wiebe Biesma, woonachtig in Heerenveen, reist ook veel. Zuidoost-Azië is daarbij één van zijn favoriete bestemmingen, om daar op eigen gelegenheid rond te trekken.

Laos heeft de reiziger veel te bieden door zijn fantastische natuur, prachtige tempels en zeer vriendelijke bevolking. Het is een van de armste landen ter wereld en het toerisme staat er nog in de kinderschoenen. Als buitenlander ben je nog een bijzonderheid voor de plaatselijke bevolking. De oorspronkelijke gebruiken, hun eigen mythen en sagen en hun kleurige klederdracht zijn nog volledig authentiek. Met de komst van betere voorzieningen en uitbreiding van het wegennet zal dat op den duur wel veranderen.

Behalve landschap en cultuur komen ook het reizen, eten en slapen in Laos aan bod. En Wiebe heeft ongetwijfeld nog tijd om ook op andere, nog onbeantwoorde vragen, in te gaan.

Voor de liefhebber van natuur en cultuur wordt dit een middag om niet te missen.Aly van der Meulen - De Mongol Derby

Wiebe Biesma - Op de motor door Laos

Zondag 9 februari 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 12,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


1602-20

Roon Staal, zanger, componist en acteur in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 16 februari geeft zanger-pianist een concert in de Groate Kerk te Sint Jacobi Parochie.

 

Roon Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland en Japan, waar hij ook aan zijn muzikale carriere werkt en geregeld concerten geeft.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad hij ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel. (Simon&Garfunkel).

 

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. 

 

Zichzelf begeleidend vanachter de piano zal tijdens de concerten een greep uit zijn repertoire gebracht worden. Ballades en luisterliedjes als Promise, Peace, en Weet Waarom Je Leeft worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver en het meer klassieke Pie Jesu gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Nieuw in het repertoire zijn o.a. The Sound Of Silence van Simon en Garfunkel en Across The Universe van John Lennon.

  persbericht Roon Staal, zanger, componist,en acteur.doc

Opgave:

Aan de zaal of reserveren via: reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


1602-20

Klassiek Jazz Combo "What about Berb" in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Klassiek Jazz Combo "What about Berb" is een muziekcombo met een repertoire bestaande uit
Jazz-, Latin-, en Funkstandards. De naam is afgeleid van leadzangeres Berber.
Het combo bestaat uit zes amateurs- en beroepsmuzikanten.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


1602-20

Fred Piek en Sido Martens brengen Fungus terug in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur

                                                                                                                                                                               

Begin jaren ’70 staan Fred Piek en Sido Martens aan de basis van de legendarische folkgroep Fungus, die met Kaap’ren Varen een heuse Top 40-hit scoort. Naderhand kiezen beide heren voor een solocarrière. Maar de Vlaardinger en de Leeuwarder verliezen elkaar nooit helemaal uit het oog. Een concert met solowerk en uiteraard Fungus-repertoire.      


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


2202-20

preek van de leek uitgesproken door Rebecca Siebenga Mariakerk Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 - 12.00
Entree: gratis

Website: http://


2302-20

Optreden Folk-duo Katmar Folk, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €7,50

MUZIEKGROEP KATMARFOLK

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.
In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de tsjerke Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.
Eenvoudige catering bij inloop ad €1,50 per consumptie; koffie/ thee met iets lekkers daarbij ad €1.50 per consumptie. Ook in de pauze is er een hapje en/of een drankje te bekomen.

Ruime parkeergelegenheid langs de oprijlaan van de tsjerke voor minder validen. overige bezoekers kunnen, in het geval dat het druk wordt, verwezen worden naar de parkeerplaats van 'Woodbrookers' . Van daar is het ongeveer vijf minuten lopen naar de tsjerke


Website: http://kloosterkerkkortehemmen.nl en www.aldefrysketsjerken.nl


2302-20

Ratjetoe treedt op in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: vrij entree

RATJETOE>

De naam zegt het eigenlijk al: ze zijn van alle markten thuis.

En dat alles onder inspirerende leiding van Jacob Nauta.

Een koor wat plezier in het zingen en muziekmaken voorop stelt.

Het enthousiasme spat eraf!

Kortom, voldoende ingrediënten voor een buitengewoon gezellige middag in Swichum!

De entree is gratis, na afloop is er gelegenheid voor een vrije bijdrage.

 

Welkom!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2302-20

Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 12,00
Helder - een veelzijdige band komt opnieuw naar de Ioannis Teatertsjerke Wier

De band Helder bestaat al vanaf 2001. De broers Sido (slagwerk en zang) en Roelof Wagenaar (gitaar en zang) vonden het toen tijd om hun al langer bestaande idee -een eigen band beginnen- in daden om te zetten. Met Helder wilden zij vooral eigen nummers spelen. Hun muziek bleef niet onopgemerkt en al gauw waren zij op Omrop Fryslân te beluisteren. Ook landelijk timmerde Helder aan de weg, en met succes. Het behalen van NCRV ’s Volgspotfinale en een clip op de toenmalige muziekzender "The Box" waren enkele van de hoogtepunten uit die periode.

Na een rustpauze werd in 2008 op initiatief van Jan Roorda (toetsen en zang) een doorstart gemaakt met de band, zonder meteen al te hoge verwachtingen: “Veel spelen en dan zien we wel wat er gebeurt!” Het eerste jaar werd daarom ook gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en bestaande nummers opnieuw te arrangeren.
In februari 2010 werd de band gecompleteerd met de komst van Rene Mulder (bas en zang). Daarmee werd Helder een veelzijdige band, die op unieke wijze, zowel akoestisch als versterkt, een specifieke eigen sound weet te brengen. Dat alle bandleden een deel van de zang voor hun rekening nemen leidt tot een melodieus collectief met meerstemmige zang, kenmerkend voor Helder. Het deels eigen repertoire bestaat uit poprock met invloeden van jazz. Temponummers worden afgewisseld met rustige liedjes, in het Engels, Nederlands en Fries, aangevuld met covers. Naast de "eigen" optredens werkt Helder regelmatig mee aan bijzondere projecten en werd begin 2016 de CD ‘Stilte yn’e stoarm’ gepresenteerd.

Voor de liefhebbers van relaxte muziek weer een concert om niet te missen.

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2902-20

Edouard en Jeroen, Franse chansons en meer in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Edouard van de Velde, geboren Fransman, is een gitaarspelende chansonnier die zijn hart volgt en het avontuur aangaat. 

Edouard zingt en speelt werk van bekende Franse zangers, zoals Brel en Cohen, maar ook Engelstalige nummers en stukken van eigen hand. Hij treedt deze avond op samen met Jeroen de Ruijter die de piano en acoordeon bespeelt!

Het muzikale duo trakteert ons op een avond waarin met ontroerende stiltes en bulderende lach gevoelig en humorvol het leven bezongen wordt. 

Een heerlijk ongecompliceerde avond met een onvervalst Frans tintje!

 


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


0103-20

Tous les oiseaux d’Europe, vocal group in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Concert Tous les oiseaux d’Europe in Sint Jabik, Groate Kerk, 1-3-2020

 

 Tous les oiseaux d'Europe is een unieke vocal group uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway. De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten. Ook deze keer brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing, Kippenvel gegarandeerd!

Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

  20200301 Tous les oiseaux dEurope in Sint Jabik.docx

Opgave:

Aan de zaal of reserveren ( tot drie uur voor aanvang van het concert) via

reserveringen@groatekerk.nl of op telefoonnr. 0518-491792


Website: http://www.groatekerk.nl


0103-20

Fryske Tsjinst kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Opgave:

Website: http://


0103-20

Moderato Cantabile in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Op Zondagmiddag 1 Maart 2020 om 15.30 uur voert Gronings kamerkoor Moderato Cantabile onder directie van Nana Tchikhinashvili het concert 'Vocal Jewels' uit in het Terbantster Tsjerke in Terband.

Bij het concert zal het publiek meegevoerd worden op koorklanken uit verschillende werelddelen, inclusief enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinashvili zelf. Mogelijk herkent men enkele werken zoals ‘Song for Athene’ van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, en ‘Agnus Dei’ van Samuel Barber. Maar ook tamelijk onbekende koorwerken worden uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.

Kamerkoor Moderato Cantabile, opgericht in 2001, is een bekend kamerkoor dat optreedt in nationale (Hermitage/Amsterdam), en internationale (Rome, Barcelona, Wenen) concerten, en bestaat uit gemiddeld 28 zangers met ruime zang- en koorervaring. Het koor biedt een breed transcultureel scala aan koorcomposities. Bij de keuze voor het repertoire laat de dirigente zich vooral leiden door de schoonheid van de muziek. Ook dirigeert zij regelmatig stukken die ergens anders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Het koor heeft een bijzondere koorklank ontwikkeld. Het gaat Nana Tchikhinashvili er vooral om ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een muziekstuk bloot legt’. Moderato Cantabile zingt meestal a capella en wordt af en toe begeleid door getalenteerde conservatoriumstudenten. Nana Tchikhinashvili is tevens dirigent van het Byzantijns Mannenkoor Friesland.


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.moderatocantabile.nl


0803-20

Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met Ella & Herman en Age Veldboom in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Muzikale voorstelling 'Myn Skip' met Ella & Herman en Age Veldboom,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,
zondag 8 maart 2020 om 15.00 uur.

Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singersongwritersduo 'Ella & Herman' nu de theaters in met het spektakel 'Myn Skip', over de geschiedenis van het skûtsje.
Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
Deze voorstelling werd al bekroond met de Fryske Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân. Van september 2019 t/m. juni 2020 gaat 'Myn Skip' door onze provincie.
De voorstelling is een onderdeel van de donateursmiddag skûtsje 'Doarp Huzum', die jaarlijks wordt gehouden in de Dorpskerk Huizum.

Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Zang, trompet en melodica: Ella de Jong / gitaar: Herman Woltman / verteller: Age Veldboom.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.ellaandherman.com .


0803-20

Optreden Miek & The Frisian Mainstream Combo

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp.

Een concert door Miek and the Frisian Mainstream Combo.

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen, gitaar; Pieter Vos, bas; Henk Buitenkamp, piano en Teun van den Heuvel, drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. 

Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.

 

 

 

 

 


Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree aan de ingang van de tsjerke Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Binnenlopen voor het publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u. onder het genot van koffie of thee met iets lekkers daarbij ad €1,50 per consumptie; ook in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.


Website: http://


0803-20

Orgelconcert door Geart van der Heide, afgewisseld met gedichten van Jaap Veenstra in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Geert van der Heide (1950) is geboren in Rottevalle en woont sinds 1972 in Surhuisterveen. Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen en was van 1972 tot 2019 werkzaam in verschillende functies in het muziekonderwijs. Van 1979 tot 2010 was hij organist van de Gereformeerde kerk van Surhuisterveen en van 2010 tot zijn pensionering in 2015 van de Protestantse Gemeente Surhuisterveen/Boelenslaan.

Jaap Veenstra (1959) is geboren in Drachten en woonde tot 2018 in Rottevalle, tegenwoordig in Wijnjewoude. Hij is docent aan de NHL Stenden Hogeschool. Van hem verschenen tot nu toe twee bundels met gedichten, De nacht midstwa en de tweetalige bundel Gatten yn it tek / Gaten in het dak. Hij publiceerde ook verhalen, o.a. in Tusken Leijen en Mûntsgroppe, een publicatie naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Rottefalster ferteljûn (2015).

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


0803-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Swichum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: vrij entree

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze sfeervolle kerk in Swichum.


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

0803-20

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Het verhaal van het Groot Frysk Mysterie.


Website: http://www.vituswetsens.nl

1503-20

Bennie Huisman met zijn nieuwe voorstelling 'Thús' in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
'... leafdes, dy't we oait yn ús talitten ha, se doarmje noch lang yn ús om...

Deze regels staan in een liedje. Een liedje uit de nieuwe voorstelling van Bennie Huisman: 'Thús'. Een voorstelling over dezelfde thema's als in de tegelijk uitgekomen roman 'Sanfirdo'. Maar de zanger en de podiumverteller laten er net even een ander licht op schijnen. Dat gebeurt met tal van nieuwe liedjes en met verhalen over het zoeken naar een 'thús'. En over het zoeken naar antwoorden op de vraag die ons allemaal bezig houdt: '...hoe moatte wy libje...?'

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


1503-20

Concert van The Oldtime Stringband in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

 

Zo vader, zo zoon, maar dan andersom. Nadat vorig jaar Tim Knol te gast is geweest in de Kloosterkapel, staat dit seizoen zijn vader Ton op de planken met The Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam. Kortom, een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van hun nieuwste album Pretty Little Horses (geproduceerd door, jawel, Tim Knol). 


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1503-20

Volk! in de Terbantster Tsjerke

Tijdstip: 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje

Graag stellen wij aan u voor de band Volk! Volk is een zeskoppige theatrale band uit het Friese Grou. Volk speelt Friestalige muziek (folk-, klezmer, popmuziek, etc.); covers en eigen geschreven nummers. Wij spelen op straat, in theaters, op feesten, in de kroeg, in verzorgingscentra, bij openingen, bij Omrop Fryslân, op Oerol, Aaipop, Frysk op Riis en andere festivals. De één mag graag lekker zitten te luisteren naar ons, terwijl de ander de voeten van de vloer doet en spontaan mee danst en zingt. Alles is goed! Ons enthousiasme straalt uit op het publiek. En onze jarenlange ervaring als muzikanten zorgt ervoor dat wij ons gemakkelijk aanpassen aan elke situatie. Wij maken het zo feestelijk, gezellig of gemoedelijk als het publiek wil.

De muzikanten: Piter Banga (accordeon en zang), Wietske Banga (gitaar en zang), Jelle Beks (sopraansaxofoon), Ben van der Veen (trombone en sousafoon), Alinda Talsma (contrabas en zang) en Hans Pieffers (percussie)


Opgave:

Voorverkoop via het Posthuis Theater in Heerenveen, tel. 0513 61 94 94


Website: https://www.facebook.com/debandvolk


1503-20

Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2003-20

Concert van het Ensemble Rossignol in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van het Ensemble Rossignol,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

vrijdag 20 maart 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Het Ensemble Rossignol wordt gevormd door Alice Gort-Switynk, klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, Elly van Munster, theorbe en gitaar.
Het Ensemble Rossignol dankt haar naam aan het 1ste concert wat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal.
Met programma's als: "Ik zou zo graag...", met werken van o.a. B. Strozzi, I. Leonarda, G. F. Händel, D. Zipoli en F. Mancini.
Ik zou zo graag...
Niet langer vergeefs naar je hoeven zoeken en voor altijd bij je blijven. Ik zou zo graag... genieten van je mooie ogen en door jou getroost worden.
Een programma over het verliezen van liefde en blijven hopen op herstel, met o.a. "L' Eraclito Amoroso" (ik geloofde in jou) van B. Strozzi, "Sarai contenta un dì" (op een dag zul je blij zijn dat ik je verlaat) van G. F. Händel en "Mia bella Irena" (mijn mooie Irena) van D. Zipoli. Met instrumentale werken van o.a. G.P. Cima, M. Giuliani, P. Locatelli en Pete Rose.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.alicegortswitynk.blogspot .


2203-20

Huite Zonderland in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 7,50 incl. kopje koffie of thee
Lezing Epke, de weg van een Olympisch kampioen.

Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


2803-20

preek van de leek Mariakerk Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 - 12.00
Entree: gratis

Website: http://


2803-20

ArtEZ Jong Muzikaal Talent, Trio Dmitrio in de Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Dit jaar gunnen we het Podium voor ArtEZ Jong Muzikaal Talent aan Trio Dmitrio. Enrico Reus piano, Wisse de Rijk cello en Aleida Groeneveld viool vormen dit ensemble.

De naam verwijst naar het muzikaal wonderkind Dmitri Shostakovich, van wie ze in elk geval een prachtig stuk spelen.

Trio Dmitrio werd dit jaar in ‘The best of...’ geplaatst van de ArtEZ Chambermusic Sessions. Hierin mogen de acht beste ensembles hun stuk nog een keer uitvoeren voor publiek.

DmiTrio heeft inmiddels werken in het repertoire van onder anderen Shostakovich, Mendelssohn, Fauré & Rachmaninov.

Het vorige 'ArtEZ Jong Muzikaal Talent' dat bij ons op de planken stond, Trio Portena, werd met groot enthousiasme ontvangen door het publiek. Wij staan in voor opnieuw een avond met prachtige muziek gespeeld door jonge, gedreven toonkunstenaars.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


2903-20

Het Orkest voor Zieken en Zeevarenden in Swichum

Tijdstip: 15.00
Entree: 7,50

Het "Orkest voor Zieken en Zeevarenden" komt weer naar Swichum. Dit betekent weer een afwisselende middag waarop de toehoorder wordt meegesleept in het brede, soms uitbundige, soms ingetogen repertoire van het Orkest.

Van een van de vorige optredens in Swichum is op u-tube een praqchtige film te zien!


Opgave:

www.kerkjevanswichum.nl

06-37383408 (Jan)


Website: http://www.kerkjevanswichum.nl

2903-20

JustUs - Justus Werle en Hans Visser in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
JustUs

Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt Justus Werle een keur aan stemmige – Nederlandse, Engelse en Franse – ballads en chansons.

Met klassiekers van Ramses Shaffy, Frank Sinatra, Bob Dylan, Wim Sonneveld, Elton John, Herman van Veen, Beatles, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Boudewijn de Groot, Frans Halsema, Neil Diamond, Jim Croce, Blof etc. weten Hans en Justus de gevoelige snaar bij hun publiek te raken.

Zondag 29 maart 2020 om 15:00 uur

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 3a, Wier

Entree € 12,00

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0504-20

Gratis concert van singer-songwriter Marcel Smit in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: Gratis toegang.

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie Dorpskerk Huizum.

Marcel zal twee keer ca. 45 minuten optreden. Daartussen is er een pauze waarin de bezoekers een consumptie kunnen nemen.

De toegang is gratis.
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://marcelsmit.frl


0504-20

Passie muziek

Tijdstip: Aanvang 15.30 u.
Entree: Collecte

Concert met Passie Muziek rondom Pasen.


Website: http://www.vituswetsens.nl


0504-20

Something Else in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0904-20

Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Rovers in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 5,00
Anna Maria van Schurman Lezing door 'Denker des Vaderlands' Daan Rovers,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
donderdag 9 april 2020, 20.00 uur.
Voor degenen die mevrouw Daan Rovers (nog) niet goed kennen, zij stelt zich graag als volgt aan u voor:
Vanaf 29 maart 2019 vervul ik twee jaar lang de eretitel 'Denker des Vaderlands'.
Ik wil me de komende twee jaar vooral inzetten voor 'publiek denken': hoe kunnen wij gezamenlijk verder komen? Politiek gaat namelijk over ons, en de vragen die we daarbij stellen moeten weer onderdeel maken van ons dagelijks leven.
Samen met Marc van Dijk schreef ik hierover het boek 'Wij zijn de politiek' (2019).
Als filosoof ontwikkel ik manieren om mensen aan het denken te zetten. Investeren in individuele en collectieve denkkracht is mijn voornaamste drijfveer, en het is op dit moment urgenter dan ooit. Ik laat mij inspireren door de ideeën uit de filosofie om de wereld van nu, onze plaats daarin en ons persoonlijk leven beter te begrijpen. Ik doe dat als docent (Universiteit van Amsterdam), als programmamaker en spreker (rode Hoed, omroep Human), als trainer en als schrijver. In april 2017 is mijn essay 'Mensen maken; nieuw licht op opvoeden' verschenen.
Na mijn studies filosofie en geneeskunde heb ik mij vrijwel volledig gewijd aan de ontwikkeling van de publieksfilosofie. Ik wil de actualiteit verdiepen met filosofische perspectieven en filosofische inzichten toegankelijk maken voor een breed publiek.

Tot september 2015 was ik hoofdredacteur van 'Filosofie Magazine' . Vanuit die positie heb ik vele nieuwe projecten (mede) ontwikkeld, waaronder de Nacht van de Filosofie, Stand-up Philosophy, en de G8 van de Filosofie. Deze journalistieke doorvertaling van de grootste denkers en hun belangrijkste ideeën vormt de basis van de publieksfilosofie, die vrijwel nergens zo succesvol is als in Nederland.
Daarnaast doe ik academisch onderzoek naar de ontwikkeling van de publieke opinie.

Entree: De entree is € 5,00, te betalen bij de ingang van de kerk. Kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1204-20

Optreden Henk Boogaard in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: 7,50 p.p.
Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet; ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling tracht te communiceren, en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.


Opgave: Opgave vooraf is niet nodig. Vrijelijk binnenlopen van het publiek vanaf 13:30 u.


Website: http://


1704-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Holwerd

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Holwerd!


Website: http://www.marcelsmit.frl

1704-20

'Choral Evensong' door Schola Liturgica in 'Muziek +' van de Dorpskerk Huizum

'Choral Evensong' door Schola Liturgica
o.l.v. Geke en Sjouke Bruining
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 17 april 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

De Evensong wordt door de bezoekers van de Dorpskerk zeer gewaardeerd en klinkt hier subliem.
De Choral Evensong is een gezongen avonddienst, zoals ze dagelijks in de Anglicaanse kathedralen klinkt. In de loop der eeuwen is er heel veel muziek voor deze Engelse koortraditie geschreven. Hierdoor klinkt de vaste orde van dienst elke keer weer anders, van gregoriaans tot hypermodern.
De muziek van de Choral Evensong klinkt soms a capella, soms met orgelbegeleiding.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Achtergrondinformatie over de serie 'Muziek +':
De drukke werkweek is achter de rug, het weekend kan beginnen. Om de overgang te vergemakkelijken kunt u eens per maand een uur mentaal bijkomen in de Dorpskerk Huizum. Elke 3e vrijdag van de maand bent u hier van harte welkom van 5 tot 6 uur ’s middags.
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en http://www.zingeninengeland.nl


1904-20

Marjolein Meijers in kerkje Schurega

Tijdstip: 14,30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Van Berini tot solex. Veel muziek met verhalen.
Van Iers, Americana tot eigen muziek en het Nederlandstalig lied.

Opgave: Reserveren: 06- 11 32 37 33
Website: http://


1904-20

Swingende rockabilly van de Black Suspenders in Kloosterkapel Sibrandahûs

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: €10

De band Black Suspenders, opgericht in 2015, wordt gevormd door drie mannen en een vrouw, die hun muzikale roots hebben liggen in de rockabilly, country en/of rock ’n roll. Deze mix van stijlen geeft de formatie een geheel eigen geluid. Het repertoire omvat snelle opzwepende nummers plus een enkele rustiger song ‘om even op adem te komen’.  


Website: https://www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl


1904-20

Grytz en Grize in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


2404-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in kerkje Ferwoude

Tijdstip: 20.30 uur, deur open om 20.00 uur
Entree: Gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons mooie kerkje van Ferwoude.


Website: http://www.marcelsmit.frl

0305-20

Inez Timmer met Holocaust - Hollywood in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 15,00
Inez Timmer en Tseard Nauta vertellen het verhaal van "De Kinderen van Ilse Weber"

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0505-20

De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 16.00 uur
Entree: Gratis
De 'Vijf Mei Rede' door Geert Mak
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 5 mei 2020, 16.00 uur.


Elk jaar wordt in de Dorpskerk Huizum door een prominente Nederlander de 'Vijf Mei Rede' gehouden. Dit jaar wordt deze lezing verzorgd door Geert Mak.
De Dorpskerk Huizum is vereerd dat deze alom bekende schrijver aan de uitnodiging voor deze lezing gehoor wilde geven.
De titel van de lezing luidt: ''Wat betekent 75 jaar Vrijheid in Europa?".
De lezing wordt afgewisseld met muziek en een poëtische bijdrage over vrijheid van Rienk Kruiderink.

Omdat het Bevrijdingsdag is wordt voor de 'Vijf Mei Rede' geen entreegeld gevraagd.
Des te meer geldt: kom op tijd want vol is vol.
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1005-20

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: De toegangsprijs is € 10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Gevarieerd concert van 'Joint String Friends',
folk, wereldmuziek en meer..... ,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum,

zondag 10 mei 2020 om 15.00 uur.

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!

Drie vrienden uit verschillende generaties en uit verschillende culturen brengen een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap maken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer.
De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.
Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuk concert te bezorgen!

De bandleden zijn:
Sicko Hoogterp: zang, dadgad gitaar, basgitaar, mandoline en spoons;
Sebastian Meijer: zang, (alt)viool, percussie, piano en (bas)gitaar;
Menno Schilstra: zang, (bas)gitaar, bouzouki, cajon, bodhrán, mondharmonica en whistles.

De toegangsprijs is €10,00; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://jointstringfriends.nl


1005-20

Optreden Grytzz en de Grize, Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u.
Entree: 10,00 p.p.
Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalige werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.Opgave: Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaatsje wel mogelijk via het contactformulier op www.kloosterkerkkortehemmen.nl.
Kerk open voor publiek vanaf 13:30 u. Betaling entree bij de ingang van de kerk Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrijgehouden.

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €1,50 per consumptie. Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
Website: http://


1005-20

Wetsens Lezing door Historische Verening NoordOost Friesland

Tijdstip: 15.30 u.
Entree: Collecte

De Historische Vereniging NoordOost Friesland verzorgt deze tweede interactieve Wetsens lezing omlijst met film en/of foto materiaal over de historie van Wetsens en omgeving.


Website: http://www.vituswetsens.nl


1505-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Britsum

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie kerk in Britsum.


Website: http://www.marcelsmit.frl

1505-20

Concert van Saxofoonkwartet SAKS in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Concert van Saxofoonkwartet SAKS,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
vrijdag 15 mei 2020 van 17.00 – 18.00 uur.

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest. Dus vormden zij het saxofoonkwartet 'SAKS' (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen geweest in de bezetting, maar sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.
Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, het werkte samen met verschillende orkesten en speelde o.a. op festivals.
Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit ensembles en musici uit Noord-Nederland, die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren.
Sinds 'SAKS meets Talent' (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna ieder jaar een SAKS-dag. Tijdens zo'n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek.

SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (altsaxofoon), Sietske Trinks (tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (baritonsaxofoon).Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://saks4.com


1705-20

Wandeling in de natuur nabij het kerkje Schurega

Tijdstip: 10.00 uur koffie en om 10.30 uur start wandeling bij het kerkje
Entree: € 5,00 incl. koffie en na afloop soep
Samen wandelen. met Herman van der Meulen (Staatsbosbeheer) en Roel Visser als gids.

Website: http://


1705-20

Zangmiddag voor vrouwen in Ioannis Teatertsjerke Wier

Tijdstip: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Marijke Rodenburg presenteert een zangmiddag voor vrouwen

Opgave: Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123
Website: http://


0606-20

Boekenmerk in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.00 uur
2e Hands boeken voor weinig geld.

Opgave:

Website: http://


1406-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Kapelle, Haskerdijken

Tijdstip: 15.30 uur, deur open 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Deze keer in De Kapelle!


Website: http://www.marcelsmit.frl

1906-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Olterterp

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons prachtige kerkje in Olterterp.


Website: http://www.marcelsmit.frl

2108-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Reginakerk Zweins

Tijdstip: 20.30 uur, deur open 20.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in ons kerkje in Zweins.


Website: http://www.marcelsmit.frl

0609-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in De Groate Kerk St. Jacobiparochie

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag bij ons in De Groate Kerk!


Website: http://www.marcelsmit.frl

0410-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Jorwert!


Website: http://www.marcelsmit.frl

1110-20

Fling Music in kerkje Schurrga

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee
Fling Music speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek.
Na jaren van theaterzalen komt Fling met een nieuw intiem programma.
Op maat gemaakt voor de kleinere podia en voor de gelegenheid als ijzersterk duo

Opgave: Reserveren kan: 06-11 32 37 33
Website: http://


2510-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in onze mooie Kleastertsjerke!


Website: http://www.marcelsmit.frl

0111-20

Fryske Tsjinst. Kerkje Schurerga

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


1511-20

50 jarig bestaan Alde Fryske Tsjerken. Kerkje Schurega

programma moet nog ingevild worden

Website: http://

2211-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Terbantster Tsjerke

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in de Terbantster Tsjerke!


Website: http://www.marcelsmit.frl

1112-20

Kerstconcert kerkje Schurega met Roon Staal en gemengd koor Zang en Vriendschap

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie of thee


Opgave: Reserveren: 06-11 32 37 33
Website: http://


1312-20

Gratis concert van Fryske singer/songwriter Marcel Smit in Blessum

Tijdstip: Aanvang 15.30 uur, deur open om 15.00 uur
Entree: gratis

In het kader van de Podiumtour 2020 gaat Marcel met zijn gitaar bij 16 van onze mooie kerkjes langs met de albumpresentatie van zijn kersverse CD "Noch mear muzyk". Vandaag in Blessum!


Website: http://www.marcelsmit.frl

Sint Vitus Passie 2020

Tijdstip: Elke avond om 20.00 uur en zondagmiddag 15.30

Voor de tweede keer een uniek en bijzonder evenement: de Sint Vitus Passie! Een muzikaal liturgisch drama waarin de heilige Vitus en de geweldadige Simson samen komen.
Dit evenement was in 2018 één van de projecten van ‘Under de toer’, dat een onderdeel was van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en vindt ook nu weer plaats in het kader van het 50 jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken

 


Opgave:

Kaarten reserveren


Website: http://www.vituswetsens.nl