Home

Nieuws

Activiteiten

Kerken

Over ons

Word donateur

Webwinkel

Contact

Filter :

 • Expositie
 • Muziek
 • Lezing
 • Theater
 • Overig

 • oktober
 • november
 • december
 • 2022
 • januari
 • februari
 • maart
 • april
 • mei
 • juni
 • juli
 • augustus
 • september

UITAGENDA

3010-21

De Nacht van de Nacht - Sterrentocht in het donker

Sint Nicolaaskerk - Oosterum

Tijdstip: 20.00 uur
Adres: Terpleane 11 9125 EE Oostrum
Entree: gratis

Informatie of reservering:

Peer Zaal, sterrenkundige,  geeft aan welke sterren zijn te bewonderen
Bernard Keizer vertelt onderweg over Eastrum-bûtendyks
Na afloop staat er warme chocolademelk met cake (€2) klaar!

Geen reservering nodig.

 


Website: oostrum-online.nl

3110-21

Muziektheater Sa kint Ek in kerk Boksum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

Laat je meenemen op een muzikale reis tijdens de muziektheatervoorstelling Kint Sa?!

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft.

Sa kint Ek bestaat uit Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon).

 


Opgave:

reserveren; k.r.iepema@hetnet.nl


Website: http://


3110-21

Preek van de leek door Arend Waninge

Mariakerk - Kortezwaag

Tijdstip: 10.30 uur: inloop met koffie/thee; 11.00 uur begin preek
Adres: De Leijen 29, 8401 AX Gorredijk (Kortezwaag)
Entree: gratis (collecte aan het eind van de preek)

Informatie of reservering:

Thema van de preek: Wêrom de ferteller fertelt.

Arend Waninge (53) woont in Terwispel en is hoofdredacteur en mede-uitgever van Sa!Media. Hij spreekt over zijn passie voor het vertellen van verhalen. Hij vertelt ook over hoe een Wageningse ingenieuw in dit vak terecht is gekomen, over de stand van zaken in medialand en over het belang en de toekomst van lokale media. Een verhaal over passie, over het volgen van je hart, over een geweldig vak en over het overwinnen van tegenslagen.

De toegang is gratis met coronaCheck. Aan de bezoekers wordt aan het einde van de preek een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze zal dan ten goede komen aan het onderhoud/exploitatie van de kerk.

Na afloop zal er gelegenheid zijn om na te praten.

 
3110-21

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" in kerkje Terband

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

"Tusken lân en wetter" is de muziekvoorstelling van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman, geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert.

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar. Ze motiveert zichzelf en anderen met de werkelijkheid/omstandigheden om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma ook vaak stond, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...

Tijdens de voorstelling hoort men de pure klanken van de muziek van Janna (zang) en Herman (o.a. gitaar). Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.

Na de pauze brengen Janna en Herman nummers ten gehore vanuit hun eerdere samenwerking in de formatie Souldada. 


Opgave:

reserveren: j.k.dejong@planet.nl


Website: http://


3110-21

JustUs, muziek en zang in Wier

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 15 euro

Begeleid door o.a. veelzijdig pianist Hans Visser zingt chansonnier Justus Werle stemmige –  Nederlandse, Engelse en Franse –  ballads en chansons, op het snijvlak met kleinkunst. Hans heeft zijn sporen verdiend op alle toetsen: piano,(Hammond)orgel en keyboards. Met klassiekers van Ramses Shaffy en Liesbeth List, Beatles, Frank Sinatra, Jacques Brel, Wim Sonneveld, Elton John, Herman van Veen, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Frans Halsema, Boudewijn de Groot, Bob Dylan etc. willen Justus en Hans de gevoelige snaar bij hun publiek raken. Dit doen zij – regelmatig ook versterkt door de prachtige backing vocals van Marieke en Antonia – het liefst in een intieme en sfeervolle ambiance. Vandaag in de prachtige Ioannisteatertsjerke in Wier.


Opgave:

reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: http://


0211-21

'Allerzielen', een uur van gedenken in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 19.30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Gratis

'Allerzielen' in de Dorpskerk Huizum
een uur van gedenken met kaarslicht, stilte, poëzie en muziek
dinsdag 2 november 2021, 19.30 uur (kerk open om 19.00 uur)

De Dorpskerk Huizum besteedt dit jaar opnieuw aandacht aan 'Allerzielen' .
We nodigen u graag uit voor een samenzijn waarin we de geliefden gedenken.
Het wordt een samenkomst met kaarslicht, stilte, poëzie en muziek.

Voor wie wil is er na afloop koffie en thee. 

De kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

In de Dorpskerk zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Mogelijk dient u bij de ingang uw geldige QR-code te tonen.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

 


Website: www.dorpskerkhuizum.nl


0611-21

Orgelconcert Theo Jellema in kerk Weidum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: gratis, collecte bij uitgang

De Leeuwarder stadsorganisat Theo Jellema maakt met een concert op zaterdag 7 augustus in de Waalse Kerk in Leeuwarden een begin met de serie "Drie jaar Bach". De serie bestaat uit 24 orgelconcerten die, verdeeld over drie jaar, plaatsvinden in een paar Leeuwarder kerken en in een twintigtal dorpskerken die tot de gemeente Leeuwarden behoren. De serie brengt onder meer de complete uitvoering van Bachs Inventionen en Simofnien, het Wohltemperierte Klavier (del 1 en 2) de Neumeister-koralen en de Kunst der Fuge. De concerten duren ongeveer drie kwartier. 


Website: http://

0711-21

Workin’, Relaxin’, Cookin’ en Steamin’

Sint Vituskerk - Finkum

Tijdstip: Zaal open: 14.45 uur | Aanvang 15.00 uur
Adres: Holdingawei 51, 9053 LV Finkum
Entree: €17,50 Jongeren tot 20 jaar 9 €

 

Op zondagmiddag 7 november vindt er in Feinsum een bijzonder concert plaats. Er zullen nieuwe stukken klinken van componist en saxofonist Frans Vermeerssen voor altsaxofoon, piano, tenorsaxofoon en cello, geïnspireerd op albums van de Amerikaanse trompettist Miles Davis. Het concert wordt georganiseerd door podium Pakhûs SOLO in de serie ‘Pakhûs SOLO Pakt Uit’ en vindt plaats in de Sint-Vituskerk.

 Vermeerssen, naast componist en saxofonist ook arrangeur, dirigent en saxofoondocent aan het ArtEZ Conservatorium, laat zich in zijn werk inspireren door elementen uit jazz en pop, minimal music en klassieke werken van Stravinsky, Sjostakovitsj en Ravel. Met als doel een brug te slaan tussen bekend en nieuw, welluidend en experiment, tussen pop, jazz en hedendaags klassiek. In de vier nieuwe solostukken van Vermeerssen gaat ieder instrument een gesprek aan met bewerkte samples van stukken uit de albums van Davis.

 Vermeerssen heeft al veel betekend voor de jazz, geïmproviseerde en hedendaagse muziek in Noord-Nederland, waaronder bij de Big Band Friesland, het Fries Symfonie Orkest, het Frysk Fanfare Orkest en het door hem opgerichte Fries Project Orkest. Hij zal zelf Cookin uitvoeren op tenorsaxofoon en wordt tijdens het concert bijgestaan door drie gerenommeerde musici.

 Dineke Nauta voert Workin uit op altsaxofoon. De geboren Friezin trad op in bekende zalen in Europa en werd met het Ebonit Saxophone Quartet genomineerd voor een Edison Klassiek. Pianist Aljosja Buijs is lid van het Orkest de Ereprijs, voert nieuwe muziek uit in heel Europa en is hoofd van de opleiding Klassieke Muziek op het ArtEZ Conservatorium. Hij zal Steamin spelen. Wytske Holtrop speelt Relaxin op cello. Holtrop ontving een prestigieuze beurs van de Kurt Sanderling Orkestacademie. Momenteel woont en werkt ze in Berlijn bij het Konzerthausorchester.  Voor de pauze zullen de vier musici elk een door hen gekozen solostuk voor hun instrument spelen.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 90 min inclusief korte pauze. Meer informatie en kaarten: www.pakhussolo.nl. Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht.

                                              

 

Fotobijschrift: Frans Vermeerssen     Fotograaf: Cees van de Ven


Informatie of reservering:

www.pakhussolo.nl.


Website: http://www.stinze-stiens.nl


0711-21

Boogiewoogie! In De Groate Kerk van St.-Jacobieparochie

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag, 7 november 2021 in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

 BOOGIEWOOGIE!

 Een ode aan de grote boogiewoogie-artiesten

Hein Jaap Hilarides raakte in de ban van de boogiewoogie toen hij Shakey Sam’s Bluesband hoorde. Hij kreeg later les van de pianist van de Muskee Gang en is deze swingende pianostijl altijd blijven spelen.

Eind jaren tachtig en in de jaren negentig zat hij in verschillende Friese popformaties, waaronder Wiegels Wjukkelmasine. Daarna heeft hij zich vooral op het schrijven toegelegd, wat onder meer resulteerde in de toekenning van de Bildtse-Kultuurpriis 2014 voor het boek Stimd Slik (samen met kunstschilder Hendrik Elings) en de nominatie voor de Gysbert Japicxpriis 2019 voor de roman De trekker fan Troje.

In Boogiewoogie! combineert Hilarides zijn liefde voor muziek met zijn liefde voor het verhaal. Foto’s en video ondersteunen de swingende boogiewoogie en verhalen met een komische noot. Het soloprogramma is een ode aan de grote boogiewoogie-pianisten Rob Hoeke, Pia Beck en vele anderen.

 
Zie ook: heinjaap.nl

 

 

Entree €10,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Kaartverkoop: aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang)

via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Coronatoegangsbewijs+ geldig identiteitsbewijs verplicht!

 
Met in inachtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie

zie www.groatekerk.nl

 

  Boogiewoogie persbericht algemeen gewijzigd 24-04-2021.docx

Opgave:

Entree €10,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

Kaartverkoop: aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang)

via reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Coronatoegangsbewijs+ geldig identiteitsbewijs verplicht!


Website: http://www.groatekerk.nl / www.heinjaap.nl


0711-21

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" in kerkje Jelsum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

"Tusken lân en wetter" is de muziekvoorstelling van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman, geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert.

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar. Ze motiveert zichzelf en anderen met de werkelijkheid/omstandigheden om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma ook vaak stond, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...

Tijdens de voorstelling hoort men de pure klanken van de muziek van Janna (zang) en Herman (o.a. gitaar). Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.

Na de pauze brengen Janna en Herman nummers ten gehore vanuit hun eerdere samenwerking in de formatie Souldada. 


Opgave:

reserveren: gfjveldman@gmail.com


Website: http://


0711-21

Fryske Tsjinst kerkje Schurega

Tijdstip: 9.30 uur

Website: http://


0711-21

Muziektheater Sa kint Ek in kerk Wetsens

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: Collecte

Laat je meenemen op een muzikale reis tijdens de muziektheatervoorstelling Kint Sa?!

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft.

Sa kint Ek bestaat uit Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon).

 


Opgave:

reserveren: www.vituswetsens.nl


Website: http://


0711-21

Folkgroep MUS. Ballads uit Ierland, Engeland, Schotland,ea

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Lautawei 3a,Wier
Entree: €10,-

Folkgroep MUS (Muziek Uit Stiens)

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië.

MUS bestaat uit:

Arend Jan Faber:  Keyboard

Nanda Kuijper:   Basklavier en Zang

Annemiek Zijlstra: Zang – Gitaar – Fluit – Percussie

Freek Span:Zang – Gitaar – Banjo – Elektronische Doedelzak, en trekzak

 

De groep MUS ontstond toen een band waarin Freek speelde, plotseling uiteen viel. Samen met Arend-Jan, die in de groep Hynstewaed basklavier speelt en met Nanda, de zangeres van de groep Hynstewaed werd een nieuw bandje gevormd. Annemiek Zijlstra, zus van Nanda en bekend als jazzzangeres, maakt de groep als kwartet compleet.

 


Informatie of reservering:

Reserveren s.sevenster@hetnet.nl  of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/wp-admin/post.php?post=1817&action=edit


1311-21

Heiligenbeeldenmarkt in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 11.00 - 16.00

In de kerk zullen een aantal verzamelaars hun mooie collectie beelden en andere religieuze voorwerpen tonen. Behalve heiligenbeelden zullen er bid- en heiligenprentjes, rozenkransen, wijwaterbakjes, medailles, kerststallen, kandelaars, glas-in-lood , religieuze afbeeldingen, boekentafel en vele andere religieuze voorwerpen te zien zijn. Veel artikelen zijn tevens te koop.


Website: http://


1411-21

Heiligenbeeldenmarkt in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 11.00 - 16.00

In de kerk zullen een aantal verzamelaars hun mooie collectie beelden en andere religieuze voorwerpen tonen. Behalve heiligenbeelden zullen er bid- en heiligenprentjes, rozenkransen, wijwaterbakjes, medailles, kerststallen, kandelaars, glas-in-lood , religieuze afbeeldingen, boekentafel en vele andere religieuze voorwerpen te zien zijn. Veel artikelen zijn tevens te koop.


Website: http://


1411-21

Optreden Folkgroep "MUS"

Kleastertsjerke Koartehimmen

Tijdstip: Inloop publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden, 14:00
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: 10,00 p.p.

Informatie of reservering:

De Folkgroep 'Muziek-Uit-Stiens' (MUS) treedt op zondag 14 november op in de 'Kleastertsjerke Koartehimmen' boerestreek 13 in Kortehemmen (Smallingerland).

Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van uw plaatsje(s) tijdens het concert wel aanbevolen. U kunt dit doen door het contactformulier op onze website: www.kloosterkerkkortehemmen.nl in te vullen. Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 vrij gehouden

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de tsjerke.

gereserveerde plaatsen worden tot 13:40 u. vrij gehouden

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie.

Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke


Website: http:// www.kloosterkerkerkkortehemmen.nl


1411-21

Alexander Broussard in kerkje Schurega

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: € 10,--
Concert Alexander Broussard speelt Billy Joel

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


1411-21

Muziektheater Sa kint Ek in kerk Zweins

Tijdstip: 14.30 uur
Entree: 10 euro

Laat je meenemen op een muzikale reis tijdens de muziektheatervoorstelling Kint Sa?!

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft.

Sa kint Ek bestaat uit Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon).

 


Opgave:

reserveren: symentsje@hotmail.com


Website: http://


1911-21

Van Hand tot Hand: concert door Anna voor de Wind

Sint Vituskerk - Finkum

Tijdstip: Zaal open: 20.00 uur | Aanvang 20.15 uur |
Adres: Holdingawei 51, 9053 LV Finkum
Entree: €17,50 Jongeren tot 20 jaar 9 €

Voor het eerst is bij podium Pakhûs SOLO een klarinettist te beluisteren met een soloprogramma. Op vrijdagavond 19 november speelt klarinettiste Anna voor de Wind een programma met twee gloednieuwe stukken die afgelopen jaar tot stand kwamen. De werken werden beïnvloed door de context van een lastige, afstandelijke tijd en veranderden in symbolen van hoop.

Ruka (2020) is een stuk van Trevor Grahl voor basklarinet en stop-motionfim. In de gelijknamige film van animator Jiri Trnka staat de onderdrukking van een kunstenaar centraal. Een man met een droom wordt verleid, misleid en getart tot er geen andere keuze is dan samen met zijn droom in scherven uiteen te vallen. Met de muziek van Trevor Grahl klinkt de basklarinet diep, soms dreigend, dan weer fluisterend of grommend.

My voice is in my Hands (2021) van Giuliano Bracci is gebaseerd op gedichten van Emily Dickinson. De Envelope Poems waren korte gedichten op gerecyclede enveloppen, aan niemand en tegelijk aan iedereen geadresseerd. De muziek is breekbaar, ruw en poëtisch. Het stuk herinnert ons aan onze vergankelijkheid, kwetsbaarheid en hoop.

Anna voor de Wind studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is een specialist in hedendaagse repertoire op de klarinet. Ze speelt met gerenommeerde  ensembles als Asko|Schönberg en het Nieuw Ensemble en trad op tijdens de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht en festival November Music in ’s-Hertogenbosch.

Het concert begint om 20.15 uur en duurt een uur zonder pauze. Meer informatie en kaarten: www.pakhussolo.nl. Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht.

 

                                                        

 

Fotobijschrift: Anna voor de Wind     Fotograaf: Claudia Hansen

 

 

                                                       


Informatie of reservering:

www.pakhussolo.nl


Website: www.stinze-stiens.nl


1911-21

Concert ‘Op pad met Vaughan Williams’ in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 17.00 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert ‘Op pad met Vaughan Williams’,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, vrijdag 19 november 2021, van 17.00 - 18.00 uur.

De Engelse componist Ralph Vaughan Williams  (1872-1958) staat centraal in dit vrijdagmiddagconcert. Vaughan Williams heeft in zijn lange leven een groot en veelzijdig oeuvre gecomponeerd waaronder symfonieën, kamermuziek, koormuziek, kerkelijke muziek, cantates, liederen en ook filmmuziek. Hij was leerling van Max Bruch en Maurice Ravel en kreeg van hen veel waardering.
Deze vrijdag staan twee liederencycli centraal, waarvan een aantal liederen uit de ‘Songs of Travel’ uit 1905 en de ‘Ten Blake Songs’ uit 1955, vijftig jaar later dus, ten gehore wordt gebracht, afgewisseld met onder meer enkele gedichten.

Welmoed van der Molen (sopraan) en Herman Leusman (hobo) laten een aantal Blake Songs horen en Jan Nijenhuis (bariton) en Geralda de Vries (piano) een aantal Songs of Travel. Daarnaast kunt u genieten van door hen gezamenlijk gebrachte muziek, van een pianosolo en enkele door Margje Visser voorgedragen gedichten.

Welmoed van der Molen en Jan Nijenhuis hebben veel ervaring met zingen in kleinere en grotere ensembles en treden daarnaast ook op als solist. Geralda de Vries heeft gestudeerd aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zij was onder andere betrokken bij theaterproducties als de Stormruiter en Floed, zij begeleidt musici en zingt zelf ook.
Herman Leusman speelt onder andere in het blazersensemble Blaasvaak. 

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.
In de Dorpskerk zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Mogelijk dient u dus bij de ingang uw geldige QR-code te tonen.
 
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2011-21

Orgelconcert in de serie 'Drie jaar Bach' door Theo Jellema in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage

Orgelconcert in de serie 'Drie jaar Bach' door stadsorganist Theo Jellema,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zaterdag 20 november 2021 van 15.00 tot 15.45 uur.

De Leeuwarder stadsorganist Theo Jellema speelt het zevende - en voor dit jaar het laatste - concert in de serie 'Drie jaar Bach'.
De serie bestaat uit 24 orgelconcerten die, verdeeld over drie jaar plaatsvinden in een paar Leeuwarder kerken en in een twintigtal dorpskerken die tot de gemeente Leeuwarden behoren.
De serie brengt onder meer de complete uitvoering van Bachs Inventionen en Sinfonien, het Wohltemperierte Klavier, de Neumeister-koralen en de Kunst der Fuge.

U bent van harte welkom voor een uurtje 'Drie jaar Bach' onder het genot van een kop koffie of thee.

Het orgelconcert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Koffie/thee € 1,50.

In de Dorpskerk zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Mogelijk dient u bij de ingang uw geldige QR-code te tonen.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2111-21

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" in kerkje Foudgum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 13,50 euro

Zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman brengen samen met kunstkenner dr. Jan Henk Hamoen de muziekvoorstelling “Tusken lân en wetter”, geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert. 

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar. Ze motiveert zichzelf en anderen met de werkelijkheid/omstandigheden om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma ook vaak stond, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...

Tijdens de voorstelling hoort men de pure klanken van de muziek van Janna (zang) en Herman (o.a. gitaar). Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.

De muziek wordt afgewisseld met verhalen over Popma en uitleg over meegebrachte schilderijen door Jan Henk Hamoen. 

Janna en Herman waren eerder met elkaar verbonden in de formatie Souldada. De destijds door hen gemaakte voorstelling en cd Cancão kregen lovende recensies.

Jan Henk Hamoen is theoloog en kunstkenner, bestuurslid bij Stichting Nijkleaster en uit naam daarvan beheerder van de grote collectie schilderijen die Popma schonk aan Nijkleaster.


Opgave:

reserveren: grytsjetania@kpnmail.nl


Website: http://


2111-21

'FERLET! Een muzikale voorstelling van Janneke Warringa in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: Entree: € 17,50

Zangeres Janneke Warringa brengt een nieuw Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel 'Ferlet'.
Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat we in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'.
De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen.
Met nieuw materiaal en ook bestaande nummers in een nieuwe Friese vertaling.
Janneke Warringa is een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied.
Zij voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Bløf, De Dijk en Ramses Shaffy.

Janneke werkt sinds kort nauw samen met pianist Peter van der Zwaag, die bekend is als muzikale begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Regie: Bart Kingma.
Liedteksten: Baukje Wytsma, Tsjebbe Hettinga, Jaap Duijs, Peter van der Zwaag.
Techniek: Remko Hoitsma.
Muziekarrangementen & productie: Peter van der Zwaag.


Opgave:

Reserveren via de mail: saftjorwert@gmail.com

 
2111-21

Concert duo PUUR: Petra van den Dolder (fluitiste) en Annegreet Rouw (harpiste) in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,- (inclusief koffie/thee)
Fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw vormen samen duo PUUR. Ze zijn allebei afgestudeerd aan het conservatorium van Enschede. Daar is hun samenwerking - in 2006 - begonnen. Ze zijn een enthousiast, dynamisch en professioneel fluit-harpduo.
Waarom heten ze duo PUUR? Duo PUUR is een naam die bij hen past. Dat vinden ze niet alleen zelf, maar ook hun opdrachtgevers en luisteraars. Ze zijn PUUR in hun toelichtingen, in hun benaderingen naar opdrachtgevers en luisteraars, maar bovenal zijn ze PUUR zoals ze zelf zijn!

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Website: http://


2111-21

Lichtjesavond in Wetsens

Tijdstip: 15.30 -17.00
Entree: Collecte

Opgave:

Met een viering bij kaarslicht krijgt men gelegenheid stil te staan bij sierbaren die men moet missen.


Website: http://


2111-21

Muziektheater Sa kint Ek in Wier

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

Laat je meenemen op een muzikale reis tijdens de muziektheatervoorstelling Kint Sa?!

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft.

Sa kint Ek bestaat uit Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon).

 


Opgave:

reserveren; s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: http:///www.ioannistheatertsjerkewier.nl/wp-admin/post.php?post=1817&action=edit


2711-21

Colori Ensemble, fluit, hobo, marimba, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

De zussen Rianne en Wilma en hun broer Arjan Jongsma hebben diverse prijzen, meerdere optredens voor radio 4 en bijzondere live-concerten op hun naam staan. Nu brengen ze bij ons een afwisselend programma, in zowel repertoire als gebruik van instrumenten. 


De fluitist en hoboïst bespelen ook de verwante instrumenten piccolo, altfluit, hobo d’amore en althobo. Tel dit op bij het gebruik van de verschillende stokken van de marimba-speler en er ontstaat een breed scala aan klankkleuren.


Het ensemble speelt onder andere arrangementen van componisten als Grieg, Rachmaninov en Ravel. Daarnaast hebben meerdere componisten werken voor deze jonge musici geschreven.


Een luisterrijke en afwisselende avond dus, met klassieke meesterwerken en hedendaagse composities.


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


2811-21

Muziekvoorstelling "Tusken lân en wetter" in de Dorpskerk Huizum.

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 13,50 euro

Muziekvoorstelling en verhalen 'Tusken lân en wetter'
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 28 november 2021, om 15.00 uur.

Er tourt dit jaar een prachtige muziekvoorstelling langs sfeervolle monumentale kerkjes van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De voorstelling “Tusken lân en wetter” van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert.

De muziek zal worden afgewisseld met verhalen over Popma en uitleg over meegebrachte schilderijen door kunstkenner Jan Henk Hamoen.

Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar en ze  motiveert zichzelf en anderen ermee om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...

Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.

Janna en Herman waren eerder met elkaar verbonden in de formatie Souldada. Jan Henk Hamoen is theoloog en kunstkenner, bestuurslid bij Nijkleaster en uit naam daarvan beheerder van de grote collectie schilderijen die Popma schonk aan Nijkleaster.

De toegangsprijs is € 13,50.  
Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: 
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Podiumtour2021.

In de Dorpskerk Huizum zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Dus is het mogelijk dat u bij de ingang uw geldige QR-code nog moet tonen.

Reserveer op tijd!
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Houd voor actuele informatie over de voorstellingen de UIT-agenda op de website  www.aldefrysketsjerken.nl in de gaten.

 


Opgave:

Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Podiumtour2021.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2811-21

Zondag 28 november, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, Beethoven vs Beethoven

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 15,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 28 november, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur

Beethoven versus Beethoven

Beethoven is de eerste componist aller tijden. Maar zijn leven was één grote worsteling. Hoe heeft hij zulke meesterwerken kunnen maken?


Klaas Hofstra en Regina Albrink komen ter gelegenheid van het Beethovenjaar 2020 met een tweede voorstelling, gebaseerd op de brieven die Beethoven stuurde aan zijn neef (of zoon?) Karl en aan de 'onsterfelijke geliefde'. Vijf jaar heeft Beethoven met zijn schoonzuster geprocedeerd over de voogdij over Karl. Toen hij die ooit kreeg, bleek dat Karl andere ideeën over het leven had dan oom Ludwig.


Klaas Hofstra speelt een componist die door zijn doofheid opgesloten zit in zichzelf. Die door zijn dwangmatigheid mensen van zich vervreemdt, zelfs tegen zich in het harnas jaagt, terwijl hij juist hartstochtelijk zoekt naar genegenheid en liefde. Een genie dat zichzelf in veel opzichten in de weg staat. Eenzaam - met al zijn succes.

De toneelscènes worden afgewisseld met Beethovens prachtige muziek. Muziek als troost, en als verklanking van zijn strijd. U hoort delen uit Pathétique Mondscheinsonate opus 109 Appassionata Für Elise.

Klaas Hofstra trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen. In Nederland is hij vooral bekend als de kunsten Dick van Lennep in de tv-serie Medisch Centrum West en als de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.

 
Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne in de regio en daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Boedapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië. Zo trad ze op in de serie 'Jonge Nederlanders' en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt.

Traditiegetrouw geeft ze elk jaar een Kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Van haar cd's noemen we de veelgeprezen 'The Best of Gottschalk', 'Liszt The Legend', 'The Many Colors of Chopin', 'Beethoven 5 sonates' en de recente 'Dreams'. Regina Albrink is Steinway Artist.

 


Entree: € 15,- voor volwassenen en kinderen tot 16 jr. gratis

 


Met in achtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie zie www.groatekerk.nl

  persbericht Regina Albrink en Klaas Hofstra.docx

Opgave:

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs verplicht


Website: http://www.groatekerk.nl


2811-21

Muziektheater Sa kint Ek in Olterterp

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10 euro

Laat je meenemen op een muzikale reis tijdens de muziektheatervoorstelling Kint Sa?!

De band Sa kint Ek, bestaande uit 4 muzikanten/vocalisten, speelt covers en eigen werk van de afgelopen 10 jaar, gecombineerd met muziek uit theatervoorstellingen, iepenloften en andere projecten waar de band aan meegewerkt heeft.

Sa kint Ek bestaat uit Gerrit Steen (basgitaar en zang), Ton Edelijn (gitaar, hi-hatt en zang), Sander Stienstra (piano, cajon, djembé, melodica en zang) en Atsje Lettinga (zang en cajon).

 

 


Opgave:

reserveren: olterterp@gmail.com

 

Wat moet u meenemen?

Om oponthoud bij de ingang te voorkomen vragen we u onderstaande zaken bij de hand te houden:

uw coronatoegangsbewijs (zie hieronder voor uitleg)
een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs)
 

Uitleg coronatoegangsbewijs

Met ingang van 25 september 2021 komt de 1,5 metermaatregel te vervallen en is het voor bezoekers van een voorstelling verplicht om bij de entree een coronatoegangsbewijs te tonen. Om binnen te komen is een geldige QR-code nodig. Die code kan aangemaakt worden via de CoronaCheckApp of via coronacheck.nl

Er zijn drie manieren waarop u een QR-code kunt verkrijgen:

·         Een volledige vaccinatie (plus twee of vier weken, afhankelijk van het vaccin);

·         Een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud (via testenvoortoegang.nl)

·         Een herstelbewijs van corona van maximaal zes maanden oud

 

Alle bewijzen dienen te worden getoond in combinatie met een identiteitskaart.

Kijk voor meer informatie op de website van de rijksoverheid. Als er ondersteuning nodig is bij het aanvragen van het coronatoegangsbewijs kan er ook gebeld worden met de CoronaCheck-helpdesk via 0800 14 21.


Website: http://


2811-21

Kneppelfreed, 70 jaar later

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 5,00, inclusief koffie/thee


In zijn lezing – Kneppelfreed, 70 jaar later - gaat auteur Peter Boomsma in op het ontstaan van Kneppelfreed, wat is er op 16 november 1951 precies gebeurt, wat zijn de gevolgen van Kneppelfreed en wat is de toekomst van de Friese taal?

12 november 2021 verschijnt een totaal vernieuwde uitgave van het boek Kneppelfreed. Zeventig jaar na de historische 16de november 1951 wordt Kneppelfreed opnieuw uitgegeven, ditmaal door Uitgeverij Louise van Eddy van der Noord uit Grou. Het is een bewerking van het in 1998 door Peter Boomsma geschreven Kneppelfreed. Gevecht om de taal met wapenstok en waterkanon. Dit was een bewerking van de doctoraalscriptie geschiedenis waarop Boomsma in 1988 is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. 


In dit nieuwe boek wordt een aantal deskundigen aan het woord gelaten over de stand van zaken voor wat betreft de wetten die naar aanleiding van Kneppelfreed zijn aangenomen: Het gebruik van het Fries in het lager onderwijs (1955, wet Cals) en het recht om in de rechtbank Fries te spreken (1956 wet Donker). 
Advocaat Tjalling van der Goot van Anker&Anker laat zijn licht schijnen over het Fries in de rechtszaal, oud-lector Fries & Meertaligheid bij NHLStenden Alex Riemersma schrijft over het Fries onderwijs, oud-burgemeester Johanneke Liemburg gaat in op het Fries in gemeenten en commissaris van de Koning Arno Brok schrijft over het Fries in het openbaar bestuur en zijn liefde voor de Friese taal.


Peter Boomsma (Berltsum, 1960) is sinds zes jaar eigenaar van Boomsma Communicatie. Recentelijk was hij woordvoerder van de Friese commissaris van de Koning Arno Brok en van B&W van de gemeente Smallingerland. Eerder was hij teamleider communicatie bij de gemeente Weststellingwerf en woordvoerder bij politie Fryslân.


Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


1012-21

STIM in kerkje Schurega

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 10,--
Een close harmony groep die zowel a capella als met begeleiding zingt.

Opgave: Mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl
of
Tel.nr. (06) 11 32 37 33
Website: http://


1212-21

Concierto Navideño; Spaans kerstprogramma

Ioannis Theaterkerk - Wier

Tijdstip: 15.00
Adres: Lautawei 3a Wier,
Entree: € 15.-

Manito en Monica en Coronado

Spaans Kerstconcert in Ioannis theaterkerk Wier

Op zondag 12 december a.s. wordt er een Spaans kerstconcert gehouden in de Ioannis theaterkerk, Lautawei 3a te Wier. Uitvoerenden zijn de uit Barcelona afkomstige zangeres Monica Coronado en gipsyflamenco gitarist Manito. Deze middag komen ze met de voorstelling concierto navideño op de planken. Dit is een verfijnd concertprogramma van Spaanse kerstliederen uitgevoerd in een flamenco arrangement en nummers die passen in deze tijd van het jaar.

Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel.  Het vingervlugge spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven.   Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

De aanvang is 15.00. inloop vanaf 14.00:  entree €15,00 Reserveren: 0518-471123 / s.sevenster@hetnet.nl site van de locatie: www.ioannistheatertsjerkewier.nl

 


Informatie of reservering:

Reserveren s.sevenster@hetnet.nl  of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/wp-admin/post.php?post=1827&action=edit


1712-21

Ella & Her Man met het mini-theaterprogramma ‘PianoHuis’ in Nicolaaskerk Koarnjum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: 17,50 euro

Ella de Jong en Herman Woltman spelen nu “Pianohuis” na het winnen van de zilveren Anjer met “Myn Skip”. Muziektheater met een huis vol instrumenten: Lena groeit op onder de piano van haar moeder die les geeft. Ze voelt zich veilig en maakt haar eigen pianohuis. De holte onder de piano blijkt ook een gevangenis. Naast de passie voor muziek die gedeeld wordt is er geen genegenheid en aandacht voor Lena. Als ze later terugkeert, voelt ze de leegte van haar jeugd.


Opgave:

Toegang alleen na reserveren: 06-54763154


Website: http://


1912-21

Zondag 19 december in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15,30 uur Kerstconcert

Tijdstip: 15.30 uur
Entree: € 10,00 voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zondag 19 december in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie,aanvang 15,30 uur

 Vocaal Ensemble Lijn 12, Kerstconcert

 

Lijn 12 is een tienkoppig, eigenwijs vocaal ensemble. Vanaf het begin van het nieuwe millennium laat Lijn 12 haar stem horen. Lijn 12 heeft als standplaats Leeuwarden, maar de zangers en zangeressen zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland. Elk op eigen wijze hebben zij een brede ervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep. De muzikale stimulans en deskundigheid zijn in handen van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Het repertoire is breed, afkomstig uit tal van werelddelen. Lijn 12 brengt haar programma deels a capella, deels onder pianobegeleiding van Saskia Zoet. Het kleinschalig, soms 8-stemmig koor past binnen het geheel ook subtiele choreografie toe. Kortom Lijn 12 is: Vocaal gevarieerd!

De sfeer is intiem, sfeervol en natuurlijk staat kerst centraal.

 
Entree :€ 10,- voor volwassenen en kinderen tot 16 jaar gratis.

 
Met in inachtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie zie www.groatekerk.nl

 


Voor informatie en boekingen:

www.lijn12.com

 

 

 

 

 

 

  persbericht Vocaal Ensemble Lijn 12.doc

Opgave:

Kaartverkoop : aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs verplicht


Website: http://www.groatekerk.nl


1912-21

Couple of Strings/ Stringtime

Kleastertsjerke - Kortehemmen

Tijdstip: Inloop publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden, 14:00
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: 10,00 p.p.

Op zondag 19 december 2021 verzorgd de muziekgroep 'a Couple of Strings' en de band 'Stringtime' een concert in 'Kleastertsjerke Koartehimmen' met...

Hans Kelderhuis: zang, gitaar en mandoline; Laura ter Beek: zang, gitaar viool en mandoline; Len de Vries, zang en gitaar; Bert Hilberts: zang en contrabas en Jan Pals: banjo en mandoline 

De tsjerke is vanaf 13:30 open voor bezoekers van dit evenement dat tot ongeveer 16:00 u. zal duren.  


Informatie of reservering:

Reserveren is niet noodzakelijk, maar wilt u zeker zijn van een plaats wel aanbevolen via het contactformulier op de website www.kloosterkerkkortehemmen.nl.

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de tsjerke.

Gereserveerde plaatsen worden tot 13:50 u. vrij gehouden

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie.

Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
1912-21

Inez Timmer als Kerstengelinez in Wier

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 15 euro

Beschermengelstaking in de derde hemel, gele hesjes zweven door de wolken en er dreigt een schrijnend hemels personeelstekort rond de feestdagen. Hoewel ze zich vast had voorgenomen dit jaar met Kerst naar de Bahama’s te vliegen, springt Kerstengelinez nog één keer in als reddende engel.

Een nieuw muzikaal kerstprogramma met verhalen, meezing-momenten, een kruimeltje bezinning en een stevige portie gezellige kerstpret. En alles draait om de liefde.

 


Opgave:

reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123


Website: https://www.ioannistheatertsjerkewier.nl/event/inez-timmer-mei-krystingel/


2412-21

Krystnacht yn de Kapelle, Haskerdijken

Tijdstip: 19.30 uur en 21.30 uur
Entree: 8 euro inclusief Glühwein en/of Chocolademelk

Traditiegetrouw ook in 2021 weer een Krystnacht yn de Kapelle. Al 15 jaar staat dit evenement op de agenda en ieder jaar is het kerkje beide voorstellingen tot de laatste plaats bezet.

Er is warme Glühwein of chocolademelk.Een projectkoor van Collegium Vocale Fryslân  o.l.v. Gerben van der Veen verzorgt dit jaar dit sfeervolle gebeuren.
Opgave:

Reserveren : https://collegiumvocalefryslan.eu/concert/vier-klassiek/


Website: http://


2412-21

Kerstoratorium 'Maria's Lofzang' in de Dorpskerk Huizum

Dorpskerk - Huizum (Leeuwarden)

Tijdstip: 19.00 en 21.30 uur
Adres: Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden
Entree: € 22,50 in de voorverkoop of € 25,00 aan de kassa.

Kerstoratorium 'Maria's Lofzang'
Koor en solisten Capella Frisiae en instrumentaal ensemble
o.l.v. dirigent Hoite Pruiksma.

Kerstnacht vrijdag 24 december 2021, om 19.00 en 21.30 uur.

'Groots, intiem, mysterieus, vrolijk, indringend'

Tien jaar geleden schreef componist Hoite Pruiksma zijn Kerstoratorium 'Maria's Lofzang'.
Daarin klinkt het kerstverhaal in het Fries, afgewisseld met Latijnse gezangen en bekende oud Nederlandse kerstliederen.
Voor Kerstmis 2020 (coronatijd) paste hij de partituur aan voor kleinere bezetting en componeerde hij twee nieuwe delen voor dit oratorium.
Deze nieuwe versie zal de komende kerstdagen voor het eerst te horen zijn.

Pruiksma: 'kern van het kerstverhaal is voor mij de doorgaande cyclus van geboorte, leven en sterven.'

Koor                                Capella Frisiae
Engel                               Welmoed van der Molen
Maria                               Inkje Bakker
Mezzo sopraan                  Renske van Gelder
Evangelist                        Jeroen Helder
Zacharias                         Ben Brunt
Simeon                            Hans de Wolf
Cello                                Corien Kok
Piano                               Paul Yap
Harmonium                      Vincent van Laar
Dirigent                           Hoite Pruiksma
Productie                         Stage Master Bolsward           

Kaarten incl. programmaboekje € 22,50 in de voorverkoop of
€ 25,00 aan de kassa.
Reservering kan via: www.stichting-up.nl .

Foto: Siem Akkerman / Fotografie


Informatie of reservering:

Reserveren kan via: www.stichting-up.nl .


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


2412-21

Concerten van "It Kryst Kollektyf" in Redbadtsjerke Jorwert

Tijdstip: 19.00 en 21.00 uur

Website: http://www.podiumfrysklassiek.nl


2612-21

Kerstconcert van Provocale

Tijdstip: 11.00 - 12.00
Entree: Collecte

Website: http://

1501-22

Dûbelportret troch HympHamp Theater

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 20.00
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 15,00, ynklusyf kofje/thé

In Jûnfoljend kabaretprogramma as ferfolch op it earste programma; 'Op portret'.​

Yn Dûbelportret sitte fansels ek wer moaie types en prachtige lieten. In pear âlde bekinden komme mei in oar ferhaal mar der binne ek in soad nije figueren. Sa as Harm op Papadag, in útblust stel op houliksterapy, de fersoarger yn de seniorenflat en noch folle mear.

Ynformaasje/reservearingen by: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com

Mear ynformaasje oer Hymphamp: www.hymphamp.nl

 
1501-22

BlaasVaak, blaaskwintet, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

De kracht van BlaasVaak is de liefde voor de muziek, dit zult u tijdens hun optreden zeker ervaren. Daarnaast hebben zij heel veel plezier in het musiceren met elkaar. Zij doen dat spelend op fagot, hoorn, klarinet, hobo en fluit.

De vijf enthousiaste en geschoolde musici brengen op deze avond toegankelijke klassieke muziek met een mooie balans tussen artistieke en amusementswaarde. 

Dus mocht u de (klein)kinderen eens kennis willen laten maken met klassieke muziek, dan lijkt dit het moment!


Opgave: cultuur@ter-idzard.nl

Website: http://bonifatiuskerkteridzard.org


1601-22

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends' in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

Gevarieerd concert van 'Joint String Friends',
folk, wereldmuziek en meer .....,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 16 januari 2022 om 15.00 uur.

JSF: Joint String Friends, verenigd door snaarinstrumenten en vriendschap!
Drie vrienden uit verschillende generaties en uit verschillende culturen brengen een breed palet aan muzikale stijlen. De etiketten folk en wereldmuziek sluiten maar gedeeltelijk aan omdat ook uitstapjes worden gemaakt naar pop en luistermuziek. Zo kun je van een Sloveense csardas een overstap maken naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folk uitvoering van een rocknummer.
De diversiteit van de JSF muzikanten blijkt ook uit het feit dat elk lid meerdere instrumenten speelt.
Een optreden van Joint String Friends staat garant voor plezier en het doel is dan ook altijd om het publiek een leuk concert te bezorgen!

De bandleden zijn:
Sicko Hoogterp: zang, dadgad gitaar, basgitaar, mandoline en spoons;
Sebastian Meijer: zang, (alt)viool, percussie, piano en (bas)gitaar;
Menno Schilstra: zang, (bas)gitaar, bouzouki, cajon, bodhrán, mondharmonica en whistles.

De toegangsprijs is €  10,00; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor.
Hierover volgt later meer informatie op o.a. onze website www.dorpskerkhuizum.nl.
Reserveer op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Opgave:

Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor.
Hierover volgt later meer informatie op o.a. onze website www.dorpskerkhuizum.nl.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://jointstringfriends.nl


1601-22

Ierse traditionele muziek door "FLING"

Kleastertsjerke - Kortehemmen

Tijdstip: Inloop publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden, 14:00
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: 10,00 p.p.

Fling speelt op briljante wijze traditionele Ierse muziek en onderscheid zich door een zeer eigenzinnige aanpak. 

De laatste acht jaar reisde FLING met vier verschillende muziek-programma's en met veel succes langs de Nederlandse theaters. Nu richt het duo zich vooral op een op-maat gemaakt programma voor de kleine podia. Beide muzikanten zijn multi-instrumentalisten en dit levert met het uitgebreide instrumentarium verrassende combinaties op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre en een autoriteit op het gebied van folkzang.    Naast haar krachtige en mooie zang bespeelt ze de Ierse houten dwarsfluit, de Bodran (Ierse trommel) en de Gitaar. 

Evert-Jan 't Hart bespeelt de magische Uilliann Pipes (de Ierse doedelzak) en is onder meer een bekendheid omdat hij dit instrument ook zelf bouwt. Naast de 'Uilliann bespeelt hij ook 'Whistles, 'Bouzouki en Gitaar.

Het optreden van het duo "Fling resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke (volks)verhalen gevat in een vloed van wilde melodiën, zacht klagende Airs en ontroerende ballades.  

   


Informatie of reservering:

 

Reserveren is niet noodzakelijk, gewoon binnenlopen mag ook maar vol = vol.  Wilt u zeker zijn van een plaats dan adviseren wij u te reserveren middels het formulier op onze website: www.kloosterkerkkortehemmen.nl 

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de tsjerke.

Gereserveerde plaatsen worden tot 13:40 u. vrij gehouden

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie.

Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
2001-22

Epo van Douma Lezing door Fokke Obbema in de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 20.00 uur
Entree: € 6,00

De Epo van Douma Lezing door Fokke Obbema,
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

Donderdag 20 januari a.s., om 20.00 uur, verzorgt Fokke Obbema de jaarlijkse 'Epo van Douma Lezing' in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.
De titel van de lezing luidt 'De zin van het leven'.

Fokke Obbema leek na een hartstilstand even dood. Na zijn herstel ging hij op zoek naar de zin van het leven. Wat is belangrijker: zelfontplooiing en eigen carrière of verbinding met de ander? Over dat type vragen gaat het. Deze zoektocht leidde tot wat Mathijs van Nieuwkerk ‘de beste interviewserie van 2018’ noemde. Iedere Volkskrantlezer kent Obbema sindsdien. Zijn aangrijpende boek ‘De zin van het leven’ werd een bestseller en geeft -juist ook in coronatijd- veel stof tot nadenken. Vandaar dat de Dorpskerk Huizum blij is Obbema te kunnen presenteren. Hij was in het TV-programma De Verwondering te zien – zie https://www.npostart.nl/de-verwondering/12-07-2020/KN_1714578 .

Tussen zijn lezing en het signeren van zijn boek (met dank aan boekhandel Van der Velde) zal Immie Jonkman, directeur van LF2028, nog een gesproken column houden over de legacy van het culturele jaar 2018 ofwel over LF2028.

Epo van Douma was een belangrijke edele (1542-1602) in Huizum die vanwege zijn geloofsovertuiging naar Emden vluchtte. Hij schonk een van de kerkklokken aan de Dorpskerk Huizum en hij ligt daar begraven.

De toegangsprijs is € 6,00. Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor. Hierover volgt later meer informatie, o.a. op onze website www.dorpskerkhuizum.nl.
Reserveer op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427. E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .


Opgave:

Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor. Hierover volgt later meer informatie, o.a. op onze website www.dorpskerkhuizum.nl.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1202-22

Great Lake Music, easy-listening, Bonifatiuskerk Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Sandra, zang en Kees, gitaar zorgen met hun sfeervolle en smaakvolle optredens voor 'music straight from the heart and soul'.

Bekende, easy-listening en jazzy nummers, professioneel, muzikaal en verrassend gearrangeerd, maken hun concerten tot een heerlijk avondje uit! 


Opgave:

cultuur@ter-idzard.nl


Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org


1302-22

The Oldtime Stringband in de Kleastertsjerke

Kleastertsjerke - Kortehemmen

Tijdstip: Inloop publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden, 14:00
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: 10,00 p.p.

The Oldtime Stringband komt uit de kop van Noord- Holland en speelt een bijzondere mix van bluegrass, folk en  Oldtime countrymuziek uit het Apalachian gebergte van de USA. De band bestaat inmiddels 9 jaar en heeft o.a. opgetreden in Engeland, Amerika en Belgie. Zij hebben dit jaar hun 4de cd uitgebracht die geproduceerd is door Tim Knol en die zij deze middag geheel live ten gehore zullen brengen.

De mooie combinatie van 4 stemmige zang met de instrumentale begeleiding van banjo, viool, gitaar, mandoline en contrabas maakt ze tot een bijzondere band. Echt een concert voor de Americana liefhebber!

The Oldtime Stringband:

Shelly O’Day: Autoharp, gitaar, zang

Ton Knol: Gitaar, mandoline, zang

Ruud Spil: Banjo, zang

Lidewij de vries: Viool, zang

Nico Druijf: Contrabas, zingende zaag, zang.


Informatie of reservering:

Reserveren is niet nodig, maar wilt u zeker zijn van een plaatsje in de Kleastertsjerke tijdens het concert van deze populaire Folk-, Country- en Bleugrass zeker aanbevolen via het contactformulier op de website www.kloosterkerkkortehemmen.nl

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de tsjerke

Gereserveerde plaatsen wordn tot 13:40 vrij gehouden

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie.

Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
1302-22

Valentijnsconcert Strijkkwartet Regina Forte in de Doarpstsjerke van Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: 10,- (inclusief koffie/thee)

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Als oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen ze elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn ze collega's van elkaar: ze zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook zij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als een van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Zij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities. De celliste van dit strijkkwartet, Andrea Meijer, komt uit Rottevalle.

Inlichtingen/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com


Website: http://


1802-22

Concert van meesterpianist Erwin Rommert Weerstra in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage.

Concert van meesterpianist Erwin Rommert Weerstra,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, vrijdag 18 februari 2022, van 17.00 tot 18.00 uur.

Erwin Rommert Weerstra, in 1987 in Leiden geboren, begon op 3-jarige leeftijd piano te spelen. In 1994 werd hij, op 7-jarige leeftijd,  toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij was destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij - als enige - tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen.

Erwin Rommert is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. Zo won hij de 1e prijs bij het Internationale Leopold Godowski 'Young Vitoso' Pianoconcours in Warschau en de Prix de J-F. Neuburger bij het 17e Concours International de Piano d'Ile-de France in Frankrijk, voor de beste uitvoering van het voor dit concours geschreven werk.
Hij heeft een actief concertleven met optredens in Nederland maar ook in veel andere Europese landen.
In 2018 is hij geselecteerd voor één van de zeer weinige plaatsen in de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński. 
Momenteel heeft hij aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Vrijdag 18 februari geeft hij in de Dorpskerk Huizum een zeer toegankelijk klassiek pianorecital. Voor dit recital heeft hij werken uitgezocht van Schubert, Mendelssohn en Chopin. Het is een zeer aantrekkelijk programma geworden waar de bezoekers zeker van zullen genieten. Hieronder volgt een korte toelichting.

Het programma begint met 4 Impromptu's geschreven door Franz Schubert.
Een Impromptu is een muziekwerk dat de indruk geeft dat het ter plekke wordt bedacht (geïmproviseerd). Schubert heeft met zijn schepping van 4 Impromptu's Op 90 een werk geschreven waarin iedere Impromptu zeer verschillend van karakter is. Heerlijk om hier van te mogen genieten.

F. Mendelssohn Lieder ohne Worte.
De romantics Mendelssohn heeft tussen 1832 en 1845 een serie pianowerken geschreven genaamd ‘Lieder ohne Worte’. Bij deze ‘liederen’ is er geen tekst en geen zanger aanwezig, alleen de pianist. Mendelssohn laat het aan de verbeelding van de luisteraar over zelf zijn/haar ideeën over de inhoud te bepalen. Erwin Rommert laat u bij drie van deze ‘liederen’ wegdromen.

Als laatste componist staat Franz Chopin op het programma. U hoort eerst twee walsen, gevolgd door het Scherzo no 2. Het Scherzo eindigt in een virtuoze uitbarsting. Een prachtig werk.

Hoewel dit concert gratis toegankelijk is wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. 

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl


1303-22

Grytzz en de Grize in de Kleastertsjerke

Kleastertsjerke - Kortehemmen

Tijdstip: Inloop publiek vanaf 13:30 tot aanvang optreden, 14:00
Adres: Boerestreek 13, 9211 TV Kortehemmen
Entree: 10,00 p.p.

Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalige werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.
Informatie of reservering:

Reserveren is niet noodzakelijk, maar wilt u zeker zijn van een plaatsje bij dit Fries- en Engelstalige en humoristische optreden dan wordt reserveren sterk aanbevolen via het contactformulier van www.kloosterkerkkortehemmen.nl

Gereserveerde plaatsen worden tot 13:40 vrij gehouden.

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de tsjerke

Vol=Vol

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie.

Parkeren auto's langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de tsjerke
1303-22

Ferlet - Janneke Warringa

Doarpstsjerke - Rottevalle

Tijdstip: 15.00 uur
Adres: Buorren 18, 9221 TB Rottevalle
Entree: € 17,50

Zangeres Janneke Warringa brengt een nieuw, Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel 'Ferlet'.

Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'.

De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en bestaande nummers in een Friese vertaling.

Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Eva Cassidy, De Dijk, Randy Newman.

Janneke werkt sinds kort nauw samen met de bekende pianist Peter van der Zwaag, muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Informatie/reserveringen: doarpstsjerkerottefalle@gmail.com
1803-22

Concert van Saxofoonkwartet SAKS in 'Muziek+' van de Dorpskerk Huizum

Tijdstip: 17.00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage

Concert van het Saxofoonkwartet SAKS,
in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, vrijdag 18 maart 2022 van 17.00 – 18.00 uur.

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten vier saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest. Dus het saxofoonkwartet 'SAKS' (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici). In de loop der jaren zijn er een aantal wisselingen in de bezetting, maar sinds 2015 timmert SAKS in de huidige samenstelling aan de weg. Het is uitgegroeid tot een zeer professioneel, kleurrijk en veelzijdig kwartet.

Het kwartet heeft in de afgelopen jaren concerten verzorgd in binnen- en buitenland, het werkte samen met verschillende orkesten en speelde o.a. op festivals.
Eind 2018 heeft SAKS zich aangesloten bij Stichting Noorderwind Muziekproducties. Deze stichting bestaat uit ensembles en musici uit Noord-Nederland, overlijdt in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren.
Sinds 'SAKS meets Talent' (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook bijna elk jaar een SAKS-dag. Tijdens zo'n dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek.
SAKS bestaat uit 4 professionele musici: Miriam Stoffelsma (sopraansaxofoon), Jildou Renema (altsaxofoon), Sietske Trinks (tenorsaxofoon) en Marrich Noordmans (baritonsaxofoon).

Gratis toegangskaarten kunnen alleen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.nl .

Hoewel de concerten in de serie 'Muziek+' gratis toegankelijk zijn wordt een vrijwillige bijdrage voor de musici zeer op prijs gesteld.

Het toegestane aantal bezoekers is afhankelijk van het t.z.t. geldende kabinetsbeleid. Reserveer daarom op tijd!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).


Opgave:

Misschien hebben we nog te maken met coronamaatregelen. Gratis toegangskaarten kunnen vooraf, met opgaaf van het aantal personen uit één huishouding, digitaal worden aangeschaft door het sturen van een e-mail aan: dorpskerkhuizum@gmail.com.


Website: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://saks4.com


2603-22

The Lasses, folk, Bonifatiuskerk in Ter Idzard

Tijdstip: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur
Entree: 10 euro met koffie/thee bij binnenkomst

Sophie Janna en Margot Merah toeren de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maakt ze tot een veelgevraagd duo in de internationale folkscene. Met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen.

In oktober 2018 stonden ze bij ons voor een dikuitverkochte zaal! We zijn heel blij dat ze opnieuw bij ons het podium komen bezetten! 


Opgave: cultuur@ter-idzard.nl

Website: https://bonifatiuskerkteridzard.org