De kerk van Olterterp 

Alde Fryske Tsjerken annuleert winterarrangement

De Stichting Alde Fryske Tsjerken ziet zich genoodzaakt om het winterarrangement van zaterdag 18 december 2010 in het kerkje en de bossen van Olterterp te annuleren. Tot en met vandaag hadden zich slechts twaalf mensen aangemeld. ,,In het magazine van It Fryske Gea dat vorige week verzonden is, wordt uitvoerig reclame gemaakt voor ons gezamenlijke winterarrangement. Dat is door de poststakingen jammer genoeg nog lang niet bij iedereen bezorgd”, aldus woordvoerder Reina Hilarides van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. ,,Daar is dit evenement de dupe van. Geen wonder dat er zo weinig aanmeldingen zijn.”

Alle mensen die zich hadden aangemeld, hebben vandaag persoonlijk bericht ontvangen dat het arrangement geannuleerd is. Ook de artiesten die zouden optreden, luitist Martin Pals en zangeres Saskia Hiemstra, zijn afbesteld, evenals de gidsen van It Fryske Gea die rondleidingen door de bossen zouden verzorgen.

Het winterarrangement was vorig jaar een groot succes. De kerk van Olterterp zat toen vol met ruim zestig bezoekers, die in twee groepen een rondleiding kregen door het bos, en na terugkeer onder het genot van chocolademelk of koffie konden luisteren naar verhalen van Mindert Wijnstra. Na afloop was er gelegenheid om snert te eten in restaurant Het Witte Huis.

,,It Fryske Gea reageerde dit jaar meteen enthousiast toen wij voorstelden om het winterarrangement opnieuw aan te bieden”, vertelt Reina Hilarides. ,,Ook zij hadden veel positieve reacties gekregen. Het is voor iedereen vervelend dat de poststaking roet in het eten gooit en dat het blad daardoor zo laat bezorgd wordt. Vandaag hebben de postbodes weer gestaakt. Als de leden van It Fryske Gea het blad morgen of vrijdag krijgen, zullen er waarschijnlijk maar weinig mensen die op zo’n korte termijn nog beslissen om zaterdag mee te doen. Daarom hebben we vandaag met pijn in het hart moeten besluiten om de boel af te blazen.”

“Leeuwarden, 15 december 2010”

 Terug...